FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dačić: Beograd spreman za nastavak dijaloga s Prištinom

BEOGRAD, 3. rujna 2012. (Hina) - Srbijanski premijer Ivica Dačić izjavio je u ponedjeljak, dan uoči svog posjeta Bruxellesu, kako je Beograd spreman za nastavak dijaloga s Prištinom.

"Srbija će učiniti sve da dobije datum za otpočinjanje pregovora o članstvu u Europskoj uniji, ali neće prihvatiti nešto što nije u njezinu nacionalnom i državnom interesu", rekao je Dačić novinarima pred sutrašnji posjet. "Želimo nastaviti europski put, ali i da EU bude korektna prema nama i nema novih uvjeta oko dobivanja datuma za početak pregovora", dodao je.

Dačić je kazao kako će sugovornike u Bruxellesu upoznati s prioritetima vlade i reformama koje namjerava provesti, kao i s paketom socijalno-gospodarskih mjera.

"Prenijet ću im da je politička stabilnost u Srbiji veoma važna i da je Srbija spremna na nastavak dijaloga s Prištinom", rekao je Dačić. "Da bi država opstala potrebno je pronaći dvije do dvije i pol milijarde eura zbog dvostruko većeg deficita proračuna od planiranog. Na tome radimo, kao i da iduće godine smanjimo taj deficit i postignemo gospodarski rast", rekao je novinarima srbijanski premijer dodajući da će i s tome upoznati sugovornike u Bruxelllesu.

Srbijanska vlada u nedjelju je odlučila da Srbija ubuduće sudjeluje na skupovima na kojima je predstavljeno i Kosovo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙