FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požar otežava promet sjeverno od Mostara

MOSTAR, 28. kolovoza 2012. (Hina) - Zbog jednoga u nizu požara koji danima haraju Hercegovinom i čije stavljanje pod nadzor se ne nazire, otežano je prometovanje središnjim magistralnim pravcem M-17 sjeverno od Mostara, izvijestili su u utorak gasitelji.

Požar na lokalitetu Aleksin Hana 20-tak kilometara udaljenom od Mostara je većih razmjera i nemoguće ga je u cijelosti ugasiti. Teren je nepristupačan i područje je rizično za gašenje zbog opasnosti od aktiviranja zaostalih mina.

Požar se s litica spušta prema magistralnom pravcu M-17, priopćili su iz Profesionalne varogasne postrojbe (PVP) Mostar. Njihovi pripadnici interveniraju kako bi se odvijao promet magistralom te da požar ne bi prešao na drugu stranu prometnice.

Višednevni požar na obroncima planine Velež u mjestu Rujištu kojega je gasio kanader hrvatskih oružanih snaga i ruski helikopter i dalje je aktivan. Gasitelji na zemlji motre da požar ne bi ugrozio obiteljske domove i gospodarske objekte jer ga nisu u stanju gasiti zbog nepristupačnog i miniranog terena.

U ostalom dijelu Hercegovine stanje na požarištima je nešto bolje jer vatra ne prijeti obiteljskim domovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙