FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Federacija BiH zbog požara traži pomoć od Hrvatske

MOSTAR, 23. kolovoza 2012. (Hina) - Vijeće ministara BiH zatražilo je od hrvatske vlade upućivanje jednoga kanadera kako bi se ugasio požar nedaleko Mostara koji u četvrtak prijeti obiteljskim kućama, potvrđeno je iz službenih izvora.

"Uputili smo zahtjev za pomoć, no zbog teške situacije, vlasti u Hrvatskoj nisu u mogućnosti poslati kanader", rekao je za medije u Mostaru predsjednik vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda. Dodao je da vlasti BiH rade i na mogućnosti alternativnih rješenja kako bi se pomoglo u zaustavljanju vatrene stihije.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić ranije je uputio Hrvatskoj molbu za pomoć iz zraka zbog požara u mjestu Rujištu na planini Veležu, gdje je gašenje otežano zbog teško pristupačnog i miniranog terena. Bešlić je dodao kako predstavnici vlasti iz Hrvatske s kojima je kontaktirao nisu isključili mogućnost slanja jednoga kanadera tijekom poslijepodnevnih sati u slučaju da se stanje na požarištima u Dalmaciji stabilizira.

Požar na Rujištu se tijekom noći i jutra približio obiteljskim kućama i planinarskom domu. Izgorjeli su i drveni stupovi za struju, zbog čega pojedina naselja nemaju napajanja električnom energijom. Veći dio Mostara i Hercegovine zbog požara je prekriven slojem dima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙