FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran tvrdi da Hamas nije pozvan na summit nesvrstanih

TEHERAN, 26. kolovoza 2012. (Hina/AFP) - Palestinski islamistički pokret Hamas, koji nadzire Pojas Gaze, nije pozvan na sastanak na vrhu pokreta nesvrstanih zemalja, koji bi se u četvrtak i petak trebao održati u Teheranu, izjavio je u nedjelju glasnogovornik summita Reza Forkami.

"Islamska Republika dosad nije uputila nikakav službeni poziv predsjedniku Hamasove vlade" u Gazi Ismailu Hanijehu, rejkao je Forkami, opovrgnuvši time izjavu Hanijehovog glasnogovornika da je on pozvan na summit i da se namjerava odazvati.

"Na summit je pozvan samo predsjednik Mahmud Abas", dodao je Forkami u izjavi koju su prenijele mnoge agencije.

Abas, palestinski predsjednik i čelnik pokreta Fatah, u subotu je zaprijetio bojkotom sastanka na vrhu nesvrstanih u Teheranu ako na njemu bude i Hanijeh, što je bila nova potvrda napetosti koje vladaju između različitih palestinskih pokreta.

Hanijehov glasnogovornik Taher al-Nunu u petak je rekao da je Iran službeno pozvao Hanijeha na summit i da će se on odazvati u svojstvu "predsjednika vlade kojeg je na izborima 2006. izabrao palestinski narod", čak i ako Abas zbog toga otkaže dolazak u Teheran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙