FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 16 sati

ZAGREB, 18. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 16 sati.

BUZET - Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas kako je u pismu tjedniku Novosti u kojem je iznio niz kritika na račun predsjednika Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca "jače i agresivnije" reagirao, jer smatra kako mu se podmeće da vrši pritisak na izdavača tog lista (SNV), iako je pravi razlog Pupovčeva nezadovoljstva Josipovićevo zalaganje za pluralizaciju na sceni sprske nacionalne manjine. "Nije se reagiralo na pravi razlog nezadovoljstva, a to je moje zalaganje da se što više pripadnika srpske manjine, posebno istaknutih ljudi, pojavi u Kninu, što predstavlja pluralizaciju, nego se izmišlja da hoću utjecati na financiranje novina koje imaju tiražu od 200 – 300 primjeraka i malo su relevantne", rekao je Josipović nakon svečanosti obilježavanja 70. obljetnice prve istarske partizanske čete, održane u mjestu Brgudac na Ćićariji. "Dakle, ide se drugim putem koji nije korektan, koji je maskenbal. Stoga je to izazvalo jaču reakciju nego što ste to navikli od mene", pojasnio je predsjednik Josipović. "Recimo sve kako je i što jest", dodao je Josipović koji je jučer pismom reagirao na tvrdnje urednika Novosti Ivice Đikića da on zloupotrebljava funkciju predsjednika kako bi se Srpskom narodnom vijeću koje financira Novosti dokinule novčane dotacije iz državnog proračuna. Josipović je u razgovoru s novinarima danas ustvrdio kako je dobio niz pritužbi na Pupovčev rad i to iz Vukovara i drugih gradova u kojima ima jako puno Srba. Dodao je kako je zapravo povod ovom sukobu Knin i činjenica da je umjesto, kao što se možda očekivalo, gospodina Pupovca, na proslavi Oluje u Kninu bio gospodin Veljko Đakula. Josipović je opovrgnuo da na ovaj način namjerava politički umiroviti Milorada Pupovca.

SPLIT- Gašenje požara koji je sinoć buknuo blizu odlagališta smeća u Planome kod Trogira još je u tijeku, a prema procjenama izgorjelo je oko 600 hektara trave, niskog raslinja, makije i borove šume, potvrdila je vatrogasna služba. Vatru trenutačno gasi Državna intervencijska postrojba Split, sve lokalne i županijske vatrogasne snage, ukupno 103 vatrogasca s 29 vozila, a u tome su im pomagala i dva helikoptera te tri kanadera koji su u međuvremenu napustili požarište. Požar je buknuo u petak oko 22,30 sati, a oko 4 sata ujutro proširio se i do državne ceste D8 koja je do 8 sati ujutro bila zatvorena za sav promet, a vozači su za to vrijeme koristili alternativne pravce, doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.

MAKARSKA - Treći vikend kolovoza na Makarskom primorju obilježava velika smjena turista, prva ovoljetna s brojnijim odlaskom od dolaska gostiju. Prema riječima hotelijera i današnjim informacijama iz turističkih ureda, nakon vikenda, ljetovanje na Makarskoj rivijeri će nastaviti više od 42.000 turista.

ZAGREB - Naoružani razbojnik opljačkao je jutros oko 10,45 sati poslovnicu Splitske banke u zagrebačkoj Dubravi, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Prijetećim vatrenim oružjem uposlenicima Splitske banke u Aveniji Dubrava 41 razbojnik je ukrao zasad još nepoznatu količinu novca te se udaljio. Očevid je u tijeku.

ZAGREB - Šezdesetšestogodišnja žena utopila se u bunaru u Samoboru, izvijestila je danas Policijska uprava zagrebačka. Žena se utopila sinoć oko 19 sati u bunaru u Ulici Osunja, a našao ju je sin. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Zasad se ne zna kako se žena utopila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙