FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 2. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić izjavila je danas kako je pitanje ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović iz 1999. prava tema za konsenzus s oporbenim HDZ-om koji je, naglasila je, stalno i pozivao na konsenzus oko gradnje Pelješkog mosta, a prije nešto više od godinu dana, kada je bio na vlasti, potvrdio je privremeni režim u Malostonskom zaljevu predviđen upravo tim sporazumom.

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da će na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke razgovarati o 23 odbora, koje je formirao HDZ te o radu nekih županijskih odbora. Predsjednik HDZ-a potvrdno je odgovorio i na pitanje je li za ratifikaciju sporazuma Tuđman - Izetbegović potrebna dvotrećinska većina u Hrvatskom saboru. "SDP je malo improvizirao, treba dvotrećinska većina", smatra Karamarko dodavši da će HDZ biti protiv ratifikacije sporazuma. "Ne zato što ne želimo dobre odnose s BiH, dapače. Čitav problem se mora rješavati u dobrom raspoloženju i atmosferi dviju prijateljskih država", kazao je. Podsjetivši kako mnogi hrvatski eksperti kažu da je teritorij neosporno hrvatski, Karamarko je rekao da ih Vlada treba saslušati, a tek onda

OSIJEK - Izjavu premijera Zorana Milanovića, kako je sramota što Hrvatska s BiH nema ugovor o granici, zbog čega se sporimo "oko dva kamena", koja se odnose na dva otočića - Velikog i Malog Škoja te vrha Kleka, predsjednik HDSSB-a i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, na današnjoj je konferenciji ocijenio sramotnom. Dodao je kako ta "dva kamena" mogu pokrenuti pravu lavinu i drugih neriješenih graničnih pitanja koje Hrvatska ima i s Crnom Gorom , posebno sa Srbijom gdje nije riješeno pitanje granice na Dunavu, kod vukovarske i šarengradske Ade, te sa Slovenijom gdje će se neriješeno pitanje morskih granica rješavati arbitražno. "Neka Milanović, Pusić i predsjednik Josipović dijele svoju osobnu imovinu, a kada su u pitanju granice i nacionalni interesu to nemaju pravo i ne mogu to činiti", rekao je Šišljagić. Dodao je kako "ekipa veseljaka iz Kukuriku koalcije ne zna što je diplomacija i koji su hrvatski i nacionalni interese", te da ne "dolazi u obzir trgovanje hrvatskim teritorijem".

ZAGREB - Vlada i sindikati državnih službi potpisali su danas novi četverogodišnji Kolektivni ugovor za državne službenike i namještenike te Dodatak I Kolektivnom ugovoru i Sporazum o izmjenama i dopunama Dodatka Sporazumu o osnovici za plaće u državnim službama. U novom kolektivnom ugovoru zadržana su prava vezana uz osnovicu, koeficijente i postotak dodatka na koeficijente ovisno o godinama staža, a izmjene su dogovorene kod naknade za prijevoz. Dodatkom I utvrđena je neisplata regresa za 2013. godinu, božićnice u 2012. i 2013. godini, smanjenje dnevnice za službena putovanja sa 170 na 150 kuna te smanjenje osnovice za jubilarne nagrade u 2013. godini sa 1.800 na 900 kuna za radnike koji napune 10, 20, 30 i 40 godina staža

KORČULA - Ustanova športski objekti Korčula ishodila je proteklih dana uporabnu dozvolu za natkriveni plivački bazen u Korčuli te su na taj način ispunjeni svi preduvjeti za otvaranje i početak rada ovog sportskog objekta. Kako ističe ravnatelj ustanove Dalibor Antunović bazen će svoja vrata otvoriti u rujnu do kada će biti dovršeni radovi na uređenju okoliša i kompletna sportska elektronika.

ZAGREB - Vatrogasno operativno središte DUZS-a zaprimilo je od županijskog vatrogasnog zapovjednika Splitsko – dalmatinske županije jutros 8,08 sati dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Kamešnici, priopćeno je iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS). Požar je lokaliziran u 9,30 sati, a izgorjelo je oko 50 ha hrastove šume i raslinja. Požar je gasilo 28 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sinj i DIP-a Split te 1 canadair.

ZAGREB - Jutros oko 9,20 sati na klupi u zagrebačkom parku Ribnjak pronađen je mrtav muškarac, izvijestila je jutros zagrebačka policija (PUZ). Muškarac je u dobi od oko 30 godina, čiji identitet nije poznat, stoji u priopćenju. Očevid je u tijeku, nakon kojega će biti utvrđene okolnosti ovog nesretnog događaja.

DUBROVNIK - U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli i Kinematografima Dubrovnik od 26. srpnja do 1. kolovoza u ljetnim kinima Jadran i Slavica te u dvorani Visia prikazana su četiri strana filma i tri pobjednička iz nacionalnog programa, koje je vidjelo više od tisuću posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙