FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 14. kolovoza 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati.

DŽEDA

Sirija će u srijedu biti suspendirana iz Organizacije islamske suradnje (OIC) zbog nasilnog gušenja 17-mjesečne pobune protiv predsjednika Bašara al-Asada, rekao je u ponedjeljak jedan diplomat uoči izvanrednog sastanka OIC-a u Meki. "Rezolucija o suspenziji sirijskog članstva u OIC-u nema zapreka... Bit će usvojena", rekao je diplomat, govoreći na rubu preliminarnog sastanka ministara vanjskih poslova u Džedi. Dodao je da će odluka vjerojatno biti službeno objavljena nakraju drugog dana summita.

WASHINGTON

Republikanac Mitt Romney nije povećao potporu za svoju kandidaturu za Bijelu kuću izborom kongresnika Paula Ryana za potpredsjedničkog kandidata, po ispitivanju Ipsosa za Reuters, čiji su rezultati objavljeni u ponedjeljak. Oko 51 posto ispitanika kazalo je da ta odluka nije promijenila njihovo mišljenje o Romneyu, guverneru Massachusettsa koji će konkurirati Baracku Obami na izborima 6. studenoga. S druge strane, 26 posto ispitanika kazalo je da više podržava Romneya nakon što je u subotu izabrao 42-godišnjeg kongresnika iz Wisconsina za svojeg potpredsjedničkog kandidata, dok ga 23 posto podržava manje. Ispitivanje je provedeno od 11. do 13. kolovoza.

WASHINGTON

Troje ljudi poginulo je u ponedjeljak u pucnjavi u blizini teksaškog Sveučilišta A&M, među kojima jedan policajac, objavili su mjesni mediji. Policija je potvrdila da je poginuo jedan policajac i još jedna osoba, dok su trojica policajaca i jedna žena ozlijeđeni. Po mjesnim medijima, napadač je također podlegao ozljedama. Napad se dogodio u College Stationu, na jugoistoku Teksasa, gdje se nalazi Sveučilište A&M koje ima 50.000 studenata. Zasad nisu poznate druge okolnosti pucnjave, kao ni motivi napadača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙