FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinci pomažu sunarodnjacima u Siriji

RAMALAH, 5. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Humanitarni konvoj u nedjelju je krenuo iz grada Ramalaha na Zapadnoj obali i nosi hranu i lijekove palestinskim izbjeglicama koji su se zatekli usred sirijske krize.

"Danas će odavde krenuti prvi konvoj prema Siriji, iz Zapadne obale, s palestinskoga tla", rekao je palestinski predsjednik Mahmud Abas na konferenciji za novinare.

Službenom je akcijom tijekom Ramazana prikupljeno donacija u vrijednosti od 650 tisuća dolara. Hranu i lijekove šalju palestinske tvrtke, poslovni ljudi i građani.

Za konvoj je otišlo i jedan posto plaća javnog sektora u Palestinskoj samoupravi.

Šestnaest kamiona punih brašna, riže, šećera, leže, slanutka, tjestenine i lijekova provezlo se kroz Abasov predsjednički kompleks zgrada pa prema Jordanu, a zatim idu u Damask. Sve je organizirano u suradnji s UN-ovom misijom za palestinske izbjeglice (UNRWA) koja je unatoč nasilju nastavila djelovati u izbjegličkim logorima.

Po UN-ovim je podacima u Siriji gotovo pola milijuna palestinskih izbjeglica i njihovih potomaka. Palestinci su prognani ratom kojim je 1948. stvoren Izrael. Palestinski izvori tvrde da je u sirijskim gradovima još 120 tisuća Palestinaca.

Najmanje dvadesetero Palestinaca ubijeno je u četvrtak, a još 65 ih je ranjeno u eksploziji triju minobacačkih granata na ulici u logoru Jarmuku u Damasku. Taj je logor dom oko stotinu tisuća Plaestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙