FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Panetta odlazi na turneju u Jordan i Izrael

WASHINGTON, 29. srpnja 2012. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane Leon Panetta kreće u ponedjeljak na turneju u Jordan i Izrael, gdje će razgovarati o iranskom nuklearnom programu i o sirijskom sukobu.

U Jeruzalemu će šef Pentagona razgovarati s kolegom Ehudom Barakom, premijerom Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom Shimonom Peresom o gorućim problemima regije, a neimenovani visoki američki dužnosnik potvrdio je da će se razgovarati o Iranu.

Posljednjih mjeseci su sve češći susreti izraelskih i američkih dužnosnika obrane i ovaj je posjet nastavak vrlo bliskih kontakata.

Visoki dužnosnici će razgovarati i o sukobu u Siriji.

Saveznik SAD-a, Izrael dobiva tri milijarde dolara američke vojne pomoći svake godine, a Washington je nedavno usvojio zakon po kojem će Izraelu biti dostupno više američkog oružja i streljiva.

I u Jordanu će Sirija biti u središtu razgovara Panette i jordanskog kralja Abdulaha II. zabrinutog zbog 140.000 sirijskih izbjeglica na jordanskom teritoriju.

Prije Izraela i Jordana Panetta će posjetiti Tunis gdje će pozdraviti relativno stabilnu i mirnu demokratsku tranziciju i Egipat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙