FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a, hitnim medicinskim letovima helikopterima MI-8 T, tijekom vikenda, prevezle su šest pacijenata do KBC Split, priopćila je danas Samostalna služba za odnose s javnošću i izdvaštvo MORH-a. U petak je, u popodnevnim satima prevezena britanska državljanka s Visa, a u subotu s Hvara hitno je zbrinuta češka turistica. U nedjelju je helikopterima HRZ i PZO prevezeno četvero pacijenata s Hvara, Korčule i Visa, od kojih su dvoje strani turisti, kojima je bila potrebna žurna intervencija, a angažman zračnih posada zatražen je preko Županijskih centara 112 Split i Dubrovnik, navodi se u priopćenju.

ZAGREB - Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) priopćio je danas da sa zabrinutošću prati olake najave buduće mirovinske reforme, koja se, navode, svodi na tri dimenzije - kako dob za umirovljenje povećati na 67 godina, kako nastaviti privatizaciju mirovinskog sustava i kako "pojeftiniti" postojeće mirovine. Od prve ideje se odustalo, jer se spoznalo kako Hrvati po umirovljenju žive bitno kraće od europskog prosjeka, pa je taj dio "reforme" odgođen, te će do daljnjega vrijediti granica od 65 godina. Drugo, privatizacija po modelu Svjetske banke se nastavlja tzv. jačanjem drugog stupa, tako da se od osakaćenog zdravstva oduzme dva posto i prebaci u obvezatnu štednju drugoga stupa. Pri tom kao da nikoga nije briga za analize, jer bi se onda pogledalo prvo u vlastiti džep, pa saznalo kako su svi osim jednog "privatnog" mirovinskog fonda lani poslovali s gubicima, nastavljajući trend od početka financijske krize 2008, ocjenjuje SUH i upozorava da stvarni vlasnici fondova – radnici – nemaju nikakvog utjecaja na odlučivanje.

ZAGREB - Hrvatske vode upozoravaju građane koji borave uz obalu staroga korita rijeke ili na rijeci Dravi da će zbog intenzivnih kiša na području sliva u Austriji i Sloveniji doći do znatnoga porasta vodostaja te da stoga budu na oprezu, priopćeno je jutros iz Županijskoga centra (ŽC) 112 Varaždin. Hrvatske vode stalno prate razvoj stanje i jutros su u u 3,15 sati proglasile pripremno stanje obrane od poplava. Prema izvješću iz HEP-a pogoni elektrana, jutros od u 5,35 sati, dotok vode se smanjuje pa se procjenjuje da će se stanje početi normalizirati iza 8,00 sati.

ZAGREB - U sudski spis u slučaju Fimi media uvršten je odbačaj kaznene prijave koju je bivši HDZ-ov ministar Darko Milinović podnio protiv nepoznatog krivotvoritelja nakon što je optužena stranačka blagajnica Branka Pavošević u istrazi posvjedočila da je Milinoviću po nalogu Ive Sanadera mjesečno isplaćivala 10 tisuća kuna iz HDZ-ovog crnog fonda. O odbačenoj Milinovićevoj prijavi zbog krivotvorenih isplatnica USKOK-ova tužiteljica u slučaju Fimi media sud je izvijestila prije nego što je Milinović sjeo na klupu za svjedoke kako bi ispričao svoju verziju priče o navodnom izvlačenju novca iz državnih institucija i tvrtki kojim je punjen stranački crni fond.

ZAGREB - Nakon pet dana potrage, pripadnici Hrvatske gorske službe (HGSS) pronašli su tijelo nestaloga slovenskog planinara, koji se je uputio na uspon na Svetog Iliju na Pelješcu, objavljeno je danas na mrežnim stranicama HGSS-a. "Tijelo je pronađeno na vršnom djelu planine području Kabla", izvan putova na strmijem dijelu, navodi HGSS i dodaje kako je slovenski turist Miroslav Podjed, očigledno skrenuo s puta te se zaklonio na skrovitu mjestu od sunca. Na tijelu, kako ističe HGSS, nema vidljivih znatnijih ozljeda pa se pretpostavlja da Podjedu pozlilo i da je umro zbog bolesti. "Točan uzrok stradavanja, znati će se nakon očevida i istrage, a tijelo nesretnoga slovenskog turista pripadnici HGSS-a spustit će s planine nakon očevida", navodi Hrvatska gosrska služba.

ZAGREB - Udruge Iskorak i Kontra te Ured pravobraniteljice izrazili su danas zadovoljstvo nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu u korist asistenta na varaždinskom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Darija Krešića koji je prošle godine tužio taj fakultet za diskriminaciju po spolnoj osnovi. Dario Krešić tužio je FOI da zbog svoje seksualne orijentacije ne može napredovati u znanstvenom zvanju te da se na fakultetu brojnim postupcima onemogućuje njegovo napredovanje.

ZAGREB - U naletu osobnoga automobila škode felicie na stup javne rasvjete, jutros u 6,50 sati na križanju Slavonske avenije i ulice Ljudevita Posavskoga u Zagrebu, teško ozlijeđena vozačica preminula je naknadno u Kliničkoj bolnici Zagreb, priopćila je policija. Policija navodi kako je nakon nesreće vozačica prevezena u KB Zagreb, gdje je preminula.

ZAGREB - Jutros u 7,13 sati nepoznati je počinitelj uz prijetnju oružjem opljačkao poštu na području Trešnjevke, izvijestila je kratko zagrebačka policija. U poslovnici pošte u ulici Marijane Radev u trenutku pljačke bilo je dvoje djelatnika i jedna stranka, kojima je razbojnik zaprijetio pištoljem. Razbojnik je odnio novac. Ozlijeđenih nema.

ZAGREB - Granična kontrola je jučer oko 10,45 na međunarodnom graničnom prijelazu Macelj, prilikom pregleda, kod slovenskoga državljanina (31) pronašla 10,2 grama marihuane i 8,1 gram amfetamina, izvijestila je danas Policijska uprava krapinsko-zagorska. Policija navodi kako je osumnjičeni uhićen te da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

ZAGREB - Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim (a ne 22-godišnjim, kako su prvotno izvijestili) mladićem za kojeg je utvrđena sumnja da je 13. srpnja oko 18,30 sati u Križanićevoj ulici u Varaždinu zadavio svojega 66-godišnjeg oca, priopćila je varaždinska policija.

ZAGREB - Tridesettrogodišnjega vozača, koji je upravljao biciklom u Ludbregu, policija je u operativnoj akciji "Alkohol" zatekla pod utjecajem droga, objavila je danas varaždinska policija. Biciklistu je, kako navodi policija, utvrđena prisutnost THC-a preliminarnim testom. Varaždinska policija je u noći s petka na subotu i subote na nedjelju provela akciju "Alkohol" s ciljem zaticanja i isključivanja iz prometa osoba pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙