FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan nastavlja s donacijama

SLAVONSKI BROD, 31. srpnja 2012. (Hina) - Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Masaru Tsjui za cjelodnevnog posjeta Brodsko-posavskoj županiji bio je na otvorenju dvaju dječjih igrališta u Slavonskom Kobašu i Trnjanskim Kutima, čiju je izgradnju novcem uplaćenim Crvenome križu donirao Japan.

"Za humanitarne projekte u Hrvatskoj japanska vlada posljednjih je godina donirala oko pet milijuna eura. Većina je namijenjena projektima razminiranja i obnove lokalnih zajednica. Radi se o stotinjak projekata. Hrvatska sada ulazi u EU i dosegnula je višu razinu ekonomske razvijenosti, tako da ćemo razgovarati koji su to projekti na kojima ubuduće možemo nastaviti suradnju", rekao je Masaru Tsjui nakon svečanosti u Trnjanskim Kutima. Veleposlanik je istaknuo kako se nada da će Hrvatska i Japan uskoro pojačati gospodarsku suradnju.

Trnjanski Kuti izabrani su za donaciju jer pripadaju skupini mjesta u kojima posljednjih godina raste broj djece.

Na svečanosti je bio i predsjednik Hrvatskoga crvenog križa Josip Jelić, koji je podsjetio na tragediju u Fukushimi.

"Japanci su bili zatečeni izraženom ljubavi i spremnošću da se pomogne nekome kome objektivno materijalna pomoć i nije bila potrebna, ali bila im je potrebna psihološka pomoć. Posebno su ih se dojmili mladi. Primili su veliku količinu dječjih slika s toplim porukama utjehe i potpore japanskoj djeci upravo iz ovog dijela Hrvatske", rekao je Josip Jelić.

Veleposlanik Masaru Tsjui danas je u Slavonskome Brodu otvorio i izložbu "Hvala Hrvatska!" kojom veleposlanstvo Japana u ime japanske vlade i naroda zahvaljuje hrvatskim građanima i vladi za potporu Japanu nakon razornog potresa i tsunamija koji su pogodili sjeveroistok Japana u ožujku prošle godine.

Japanski veleposlanik sastao se tijekom dana i s mnogim lokalnim dužnosnicima.

Izložba "Hvala Hrvatska!" u Slavonskome Brodu bit će otvorena do 17. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙