FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinu izložba "Hvala Hrvatska"

VARAŽDIN , 4. srpnja 2012. (Hina) - Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Masaru Tsuji bio je danas u varaždinskoj palači "Herzer" na otvorenju izložbe fotografija "Hvala Hrvatska".

Riječ je o izložbi koja se od kraja ožujka ove godine organizira u svih 150 zemalja s japanskim veleposlanstvima kao zahvala za pomoć Japanu nakon potresa koji je pogodio tu zemlju 2011. godine. Fotografije prikazuju stanje neposredno nakon potresa i plimnoga vala te ista mjesta godinu dana poslije.

"Japan je prošle godine pogodila jedna od najvećih nesreća u novijoj povijesti i naša se zemlja našla u teškom položaju. Hrvatska nam je poslala pomoć i solidarnost hrvatskoga naroda dospjela je u najpogođenije krajeve Japana, kao potpora ljudima koji su smogli hrabrosti krenuti dalje. Ovom izložbom želimo zahvaliti hrvatskome narodu na svemu što je učinio za nas", rekao je veleposlanik Tsuji.

Fotografije Japana izložene na 60 panela putovat će kroz 11 hrvatskih gradova, s tim da će 30 panela biti izloženo u gradovima na sjeveru i istoku Hrvatske (Karlovac, Krapina, Varaždin, Slavonski Brod, Osijek i Vukovar), a 30 u gradovima na moru (Pula, Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik).

U Varaždinu će izložba biti postavljena do 20. srpnja.

Japanski veleposlanik sastao se u varaždinskoj Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Goranom Habušem, zamjenicom župana Blankom Glavicom Ječmenicom i predsjednicom varaždinske Županijske skupštine Dubravkom Biberdžić, s kojima je razgovarao o mogućoj suradnji i investicijama.

Gradonačelnik Habuš istaknuo je da su se japanskim veleposlanikom dogovorili da će, pošto se utvrde područja na kojima je moguća suradnja Japana i Varaždinske županije, u Varaždin doći izaslanstvo iz Japana kako bi se konkretno dogovorili o ulaganjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙