FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imunološki zavod: iz tvrtke odlazi 115 radnika

ZAGREB, 31. srpnja 2012. (Hina) - Imunološki zavod izvjestio je putem Zagrebačke burze da će kroz program zbrinjavanja viška radnika biti zbrinuta 73 radnika, da se 36 radnika odlučilo za odlazak u mirovinu, a šestorici je prestao radni odnos zbog odlaska u novu firmu.

Tako će do kraja godine iz Imunološkog zavoda otići 115 osoba, odnosno kroz odlaske u mirovinu, otkaze zaposlenima na određeno vrijeme i program zbrinjavanja viška radnika broj zaposlenih smanjit će se s 326 na 211 radnika, kazao je u telefonskoj izjavi za Hinu direktor te tvrtke Davorin Gajnik.

Iz Imunološkog zavoda u priopćenju objavljenom na Burzi navode kako je 20. lipnja donesen program zbrinjavanja viška radnika koji je dostavljen Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ), a koji obuhvaća 73 radnika.

Zbog teške financijske situacije u društvu 36 radnika odlučilo se za odlazak u mirovinu, a šestorici radnika je prestao radni odnos zbog odlaska u novu firmu, navodi se u priopćenju.

Inače, Imunološkom je zavodu Vlada 12. srpnja dala državno jamstvo za kredit od 43 milijuna kuna koji će zavod podići u HPB-u za podmirenja dospjelih tekućih troškova poslovanja.

Taj će kredit, kako je tada rečeno, pomoći Imunološkom zavodu da provede restrukturiranje i nastavi poslovanje.

Time će se podmiriti dugovi dobavljačima i ostali dugovi, te osigurati isplata jedne plaće zaposlenima.

Tada je također najavljeno da će se kroz odlaske u mirovinu, otkaze zaposlenima na određeno vrijeme i program zbrinjavanja broj zaposlenih u Imunološkom zavodu smanjiti s 326 na 211 radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙