FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB- Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je u razgovoru za Jutarnji list da ne želi ići u Nadzorni odbor Ine, dodavši da je stvar procjene vlade kojim će se putem ići i da je njemu svaka opcija dobra. Čačić je kazao kako je prva ideja bila da vlada u Nadzornom odboru bude predstavljena preko eksperata, a zatim je predloženo da u to tijelo idu ministar financija Slavko Linić kao član i on kao predsjednik. Napomenuvši kako o tome ovog trenutka nema odluke, kazao je da to ne bi trebalo biti u koliziji s EU, ali je u koliziji sa Zakonom o sukobu interesa. "Zakon treba mijenjati u tom članku i to je sve, a kad se izmjeni taj članak, onda ćemo vidjeti u kojoj ćemo varijanti postupiti", kazao je prvi potpredsjednik vlade. Na novinarsku tezu kako će se opet mijenjati zakon zbog jednog čovjeka, Čačić je rekao da u ovom slučaju to stvarno nema nikakve veze s ljudima. "Ja ne želim ići u NO, niti imam vremena, niti mi to itko plaća, imam posla preko glave, niti sam to predložio. Stvar je procjene vlade kojim će se putem ići, meni je svaka opcija dobra", rekao je Čačić. Kad je riječ o prijedlogu MOL-a, prema kojem bi Ina treba izdvojiti 300 stručnjaka iz Naftaplina u novu zajedničku kompaniju i odustatiti od poslovanja u Sloverniji i Srbiji, Čačić je rekao da sve strukturne promjene, bez obzira kakve bile, osim tekućeg poslovanja moraju biti dio aranžmana koji obuhvaća i razmatranje pozicije hrvatske države u upravljanju. "Moramo sjesti i o tome porazgovarati. Upravljačka prava nisu u skladu s vlasničkim udjelom i zbog toga će se o tome razgovarati", rekao je Čačić.

ZAGREB -U akciji pojačanog nadzora pomorskog prometa na Jadranu "Sigurnost na moru 2012" koju su jučer provodile sve lučke kapetanije i ispostave s četiri broda i 24 brodice pregledano je 426 plovila i utvrđeno 135 prekršaja zbog čega je naplaćeno 151.800 kuna kazni, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Na cijelom hrvatskom morskom akvatoriju jučer do 19 sati pregledano je 15 brodova, 157 domaćih i 254 stranih jahti i brodica, a najveći broj prekršaja odnosio se na glisiranje preblizu obale. Zbog 135 utvrđena prekršaja naplaćeno je 65 novčanih kazni i ustanovljeno 77 nedostataka.

Plovidbu je nadziralo 68 djelatnika svih osam lučkih kapetanija iz Pule, Rijeke, Senja, Zadra, Šibenika, Splita, Ploča i Dubrovnika i 72 njihove ispostave. Akciju je s broda "Šibenik" pratio ministar Siniša Hajdaš Dončić, koji je naglasio da se najčešće radi o nepoštivanju osnovnih propisa sigurnosti pomorskog prometa, prije svega o prekoračenju brzine ili glisiranju na zabranjenim područjima.

ZAGREB- Na južnu stranu otočića Galešnjaka jučer popodne se nasukala osammetarska motorna jahta na kojoj su bila četiri češka državljanina, no nitko nije ozlijeđen i nema prodora mora u plovilo, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru po dojavi je na mjesto nasukanja uputila plovilo Lučke kapetanije Zadar koje se trenutno nalazi na toj poziciji. Plovilo je u potpunosti nasukano na pličinu, a na poziciju je stigao i vlasnik plovila koji će tijekom današnjeg dana organizirati odsukanvanje. Jahta je u vlasništvu čarter tvrtke Grginić jahte iz Zagreba. Sukladno Pomorskom zakoniku, protiv vlasnika će biti podnesen prekršajni nalog i naplaćena novčana kazna zbog nepažnje, odnosno plovidbe nedozvoljenim prolazom.

ZAGREB- U požaru na području Kaštelir Labinci, sjeverno od Poreča, koji je lokaliziran jučer u 18,15 sati izgorjelo oko 25 hektara bjelogorične šume, trave i niskog raslinja, priopćila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje. U gašenju je sudjelovalo 35 gasitelja s 14 vatrogasnih vozila. Požar su iz zraka gasila dva kanadera. U požaru u selu Gajmovići u blizini Pazina koji je lokaliziran sinoć 19,00 sati izgorjelo je oko 10 hektara bjelogorične šume i niskog raslinja, a gasilo ga je 11 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila. Iz zraka su požar gasila dva kanadera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙