FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 7. srpnja 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Znatno je pojačan putnički promet na ulasku u Hrvatsku na graničnim prijelazima Bregana i Macelj, a vrlo je gust na autocesti A 2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba (na naplati Zaprešić kolona na izlazu s autoceste duga je oko 800 m) i na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, prema Lipovcu. Pojačan je i ulazak na autocestu A 1 u Lučkom, a najgušći je promet na dionici od Zagreba prema Karlovcu. Zbog vožnje u koloni vozačima se savjetuje dodatni oprez te da prilagode brzinu i održavaju propisanu sigurnosnu udaljenost. Veće su gužve i na Istarskom ipsilonu, na riječkoj obilaznici i duž jadranske magistrale, posebice u turističkim mjestima, pa povremeno dolazi do zastoja. Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t, na važnijim državnim cestama zabranjen je promet danas do 14 sati, a sutra od 12 do 23 sata. Na autocestama i na državnoj cesti D1 nema zabrane. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, otvoren je izlaz na čvoru Oštrovica prema Crikvenici i otoku Krku. Vozila s teretom širim od 3,25 m koriste izlaze Vrata, Delnice ili Kikovica. Promet osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bregana, Macelj i Pasjak na ulasku, te Bajakovo na izlasku. Granični prijelaz Dubrava Križovljanska otvoren je samo za osobna vozila (zbog odrona na cesti Ptuj-Zavrč u Sloveniji). Ostala vozila se preusmjeravaju na Macelj ili Trnovec. Trajekti plove redovito.

ZAGREB - Pretežno sunčano, sparno i vruće ili vrlo vruće. Poslijepodne mjestimice jači razvoj oblaka uz pljusak i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme, za što je mogućnost najveća u Istri i na širem riječkom području te u Gorskome kotaru i Lici. Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu poslijepodne i jugozapadnjak. Najviša temperatura između 31 i 36, u istočnoj Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije od 36 do 38 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙