FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. srpnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Stopa potrošnje droga u Zagrebu relativno je niska u usporedbi s većinom zapadnoeuropskih gradova, znatno se manje troši kokaina, amfetamina i metamfetamina, a potrošnja marihuane slična je onoj u Milanu, pokazala je analiza komunalnih otpadnih voda 19 europskih gradova. Riječ je o inovativnom istraživačkom pristup potaknutom od Norveškog instituta za istraživanje voda (NIVA) iz Osla i Instituta Mario Negri iz Milana u kojem je sudjelovao i hrvatski Institut Ruđer Bošković te još 13 znanstvenih ustanova iz 11 europskih zemalja.

ZAGREB/NOVA GRADIŠKA - Radnik kooperantske tvrtke Hrvatskih željeznica (HŽ) poginuo je jutros od strujnog udara dok je na željezničkom kolodvoru u Novoj Gradiški radio na održavanju električne mreže, doznaje se u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi. Još se ne zna kako je došlo do tragičnog događaja u kojemu je nešto prije 9 sati poginuo 34-godišnji radnik s vinkovačkog područja. "Najvjerojatnije je riječ o strujnom udaru, no kako je do njega došlo trebalo bi se utvrditi očevidom koji je u tijeku", kazao je Hini policijski službenik za odnose s javnošću u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi Antun Jakobović.

ZAGREB - Na Britanskom trgu i u Ulici Republike Austrije uskoro će biti postavljene nove nadzorne kamere koje će najprije biti testirane, a od 5. kolovoza i puštene u promet, najavio je danas pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Mate Kraljević napominjući da su nadzorne kamere, po tri komada, dosad postavili na 25 lokacija. "Kamere smo postavljali ondje gdje je bilo najviše prometnih prekršaja", rekao je Kraljević za Hinu izrazivši zadovoljstvo što na snimanim lokacijama sada uočavaju manje prekršitelja, "što znači da su kamere poslužile svrsi".

DUBROVNIK - Prilikom granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore jučer je oko 16,20 sati u autobusu kosovskih nacionalnih oznaka, koji prometuje na relaciji Prizren-Hamburg, u putnoj torbi 21-godišnjeg rumunjskoga državljanina pronađeno je šest paketa droge marihuane, ukupne težine 4,135 kilograma. Putnik je uhićen i na kriminalističko istraživanje doveden u prostorije Policijske postaje Gruda. Sumnjiči ga se da je marihuanu nabavljenu od zasad nepoznate osobe u Albaniji namjeravao prokriumčariti u zemlje EU.

IMOTSKI - Uhićena su dvojica krijumčara koji su u osobnom automobilu iz BiH prokrijumčarili oko 200 kilograma vegete, 1000 kutija cigareta i više od 50 kilograma sira. Krijumčari u dobi od 21 i 33 godine granicu su ilegalno prešli na području Slivna, nedaleko Imotskog. Imotska policija ih je zaustavila i u automobilu pronašla krijumčarenu robu, zbog čega je protiv njih podnesena kaznena prijava, izvijestila je danas splitsko-dalmatinska Policijska uprava

ŠIBENIK - Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je kako se noćas oko 23.40 sati na sjevernoj strani otočića Bakul, kod otoka Žirja, nasukalo plovilo Policijske uprave. Tom prilikom dva policijska službenika su lakše ozlijeđena, a daljnje postupanje je u tijeku, stoji u priopćenju.

ZAGREB - Zagrebački Županijski centar (ŽC) 112 primio je jučer u 15,27 sati dojavu djelatnice INA Naftaplina o puknuću slanovoda na području Žutice kod Ivanić Grada pa je o tom obavijestio inspekciju zaštite okoliša i PU zagrebačku. U priopćenju Državnoga centra 112 se navodi kako je inspektorica zaštite okoliša u 18,02 obavijestila zagrebački ŽC 112 da je onečišćeno oko 18 četvornih metara površine. Onečišćenja vodotoka nije bili, a DC 112 ističe, kako sanaciju onečišćenoga područja provode djelatnici tvrtke STSI d.o.o.

DUBROVNIK - Nakon dvije sezone stanke turistička atrakcija, dubrovačka gradska straža, ponovo se nalazi na Vratima od Ploča i Vratima od Pila. Tako će svakog dana u večernjim satima između 19,30 i 21,30 sati do kraja ljeta mladići u helebardama čuvati glavne dubrovačke ulaze - Vrata od Pila i Vrata od Ploča te pri smjeni straže u mimohodu prolaziti Stradunom.

KLIS - Ovoga petka na Klisu započinje drugi po redu međunarodni trodnevni povijesno-scenski spektakl "Uskočki boj za Klis 2012.", koju organizira povijesna postrojba "Kliški uskoci", a sve će se odvijati u okviru ljetne kulturno-turističke manifestacije "Dani Petra Kružića, kapetana i kneza kliškoga". U jedinstvenu ozračju kliške tvrđave i na trgovima oko nje sljedeća će se tri dana, osim rekonstrukcije povijesne bitke između uskoka i osmanlijske vojske, između ostaloga, održavati kvalifikacije u mačevanju, turnir u streličarstvu, sajam starih obrta i zanata, predstavljanje povijesnih postrojba, nastupi pučkih pivača, performansi, iluzionisti, žongliranje s vatrama te posljednjeg dana koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i Klape Sv. Juraj HRM.

ZAGREB - Hrvatski umjetnici, njih 12-ero, svoje će umjetničke, pretežito kiparske radove izložiti u galeriji Stary ratusz ili u Staroj gradskoj vijećnici u Olsztynu na sjeveroistoku Poljske, priopćili su danas iz Galerije Zlatni konj iz Zagreba. Izložba u Poljskoj otvara se u četvrtak, 16. kolovoza, i ostaje otvorena do 31. kolovoza. Budući da se izlažu pretežito kiparska djela, u petak, 17. kolovoza, bit će upriličeno i posebno otvorenje za slijepe i slabovidne osobe. Kurator izložbe je profesor Davorin Kereković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙