FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Obrovcu tribina o nestalima

ZAGREB, 25. srpnja 2012. (Hina) - U organizaciji Ministarstva branitelja, u Obrovcu je održana tribina o osobama nestalim u ratnim zbivanjima u Hrvatskoj na kojoj su o tragedijama vezanim uz nestanak svojih najbližih svjedočili predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te udruge koja okuplja obitelji nestalih osoba srpske narodnosti "Protiv zaborava".

Na poticaj i u organizaciji Ministarstva branitelja te uz potporu grada Obrovca, tribina je održana jučer u Domu kulture u Obrovcu, a građanima i predstavnicima mjesnih odbora govorili su ministar branitelja Predrag Matić, saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac i gradonačelnik Obrovca Ante Župan, priopćilo je danas Ministarstvo branitelja.

Tribina je počela potresnim svjedočenjem predstavnika Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te udruge koje okuplja obitelji nestalih osoba srpske narodnosti "Protiv zaborava" o tragedijama svojih obitelji vezanim uz nestanak najbližih. Pošto su predstavljene aktivnosti i rezultati Uprave za zatočene i nestale, traganje za nestalima podupro je paroh obrovački, protonamjesnik Saša Drča, koji je u duhu izjave s nedavnog sastanka zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Irenejom pozvao sve one koji mogu pomoći da se nestali pronađu da to i učine. Budući da nije mogao doći, na to je u pisanom priopćenju pozvao i župnik crkve sv. Josipa u Obrovcu.

Svi sudionici tribine građanima Obrovca i okolnih mjesta poslali su otvoreni poziv s porukom da svojim saznanjima pridonesu pronalasku svih nestalih osoba, neovisno o njihovu podrijetlu, narodnosti, vjeroispovijesti ili bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Tribina u Obrovcu, nakon one u Negoslavcima, nastavak je kampanje Ministarstva branitelja radi rješavanja pitanja svih osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙