FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Indija, zemlja u kojoj se mijenja značenje "pasjeg života"

NEW DELHI, 23. srpnja 2012. (Hina) - Oreo je ove godine drugi rođendan proslavila luksuznom vrtnom zabavom uz bazen u elitnoj četvrti New Delhija i u tome ne bi bilo ništa neobično, ako se ne zna da je slavljenica - pas.

Vesela dalmatinerica dobila je tortu sa sirom i piletinom, ukrašenu kolačićem u obliku kosti, a raspoloženo društvo od 20-ak pasa zabavljalo se skakutanjem i prskanjem u bazenu u raskošnom odmaralištu za pse.

"Bilo je isto kao da da sam imala kćerin rođendan", rekla je Priyamvada Sharma, koja osim Oreo ima i dvogodišnju labradoricu. "Bilo je svih mogućih vrsta kolačića i kostiju kao u bilo kojoj trgovini za kućne ljubimce".

Oreo je tek jedan od sve većeg broja tetošenih pasa koje njihovi vlasnici zasipaju beskonačnom pažnjom i proizvodima svih vrsta, zahvaljujući širenju indijskog srednjeg sloja koji je svojim ljubimcima spreman pružiti baš sve.

A toga je u Indiji jako puno. Iako je još do prije nekoliko godina koncept specijalizirane hrane za kućne ljubimce u Indiji bio nepoznat, a pse se hranilo ostacima ljudske hrane, tržište je sad preplavljeno proizvodima za pravilnu i zdravu prehranu ljubimaca.

Posvuda niču saloni za njegu, luksuzne veterinarske klinike, butici s odjećom za pse i mačke, hoteli i klimatizirane psetarnice, a Indijcima se za njihove dlakave mezimce nude dadilje, šetači, reiki terapeuti i stilisti.

Nedavno je istraživanje pokazalo da bi prihodi industrije povezane s kućnim ljubimcima u Indiji ove godine trebali porasti 22 posto, na 4,5 milijardi rupija (gotovo 500 milijuna kuna) i to u zemlji u kojoj je godišnji prihod po glavi stanovnika oko 8 tisuća kuna.

Čak 80 posto svih kućnih ljubimaca u Indiji su psi, a iza njih su najpopularnije mačke i ribe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙