FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EFJ kritizira netransparetnost prodaje beogradske Politike

BRUXELLES, 20. srpnja 2012.(Hina) - Europska federacija novinara, zajedno s tri novinarske organizacije iz Srbije te njemačka novinarska udruga kritizirali su u petak "potpunu netransparentnost" prodaje udjela njemačke medijske kompanije WAZ u beogradskom listu Politika.

U priopćenju Europske federacije novinara (EFJ) kaža se da je Ost Holding GmbH, koja je dio medijske grupe WAZ, prodala 50 posto udjela u Politici, najstarijem srbijanskom dnevnom listu, tvrtki East Media Group sa sjedištem u Moskvi. Preostalih 50 posto Politike u vlasništvu je srbijanske vlade.

"Posao je obavljen u potpunoj tajnosti i u velikoj žurbi, a čini se da nitko ništa ne zna o East Media Group u Rusiji", izjavio je predsjednik EFJ-a Arne Koenig. "Podržavamo naše članice u Srbiji u njihovu zahtjevu da se u potpunosti istraže uvjeti prodaje i identitet 'stvarnog vlasnika' Politike", dodaje predsjednik EFJ-a.

U priopćenju se dodaje da ovaj slučaj potvrđuje hitnu potrebu za donošenje zakona o transparentnosti vlasništva u srbijanskim medijima. "To će biti jedan od prvih testova za novu vladajuću koaliciju koja je obećala 'otkrivanje i punu transparetnost vlasničke strukture u medijima', kao što je zatražilo Udruženje novinara Srbije (UNS) i druge članice EFJ-a", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙