FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poruka ministra turizma zaposlenim u turizmu i gostima na početku špice sezone

ZAGREB, 18. srpnja 2012. (Hina) - Ministar turizma Veljko Ostojić uputio je danas poruku turističkim radnicima, prijateljima turizma i gostima u povodu početka špice turističke sezone u kojoj ističe da je za uspjeh sezone važno da do zadnjeg dana ove godine svi zaposleni maksimalno koncentrirano i kvalitetno odrade svoje poslovne zadaće, a turiste poziva da na odmor kreću opušteni i bez žurbe te da istraže dosad im nepoznate ljepote Hrvatske.

Ističući da ova sezona prema prvim pokazateljima u turističkom sektoru u proteklih šest mjeseci ispunjava očekivanja te stoga s optimizmom očekuje naredne tjedne te konačne rezultate cjelokupne sezone, ministar u poruci pozdravlja hotelijere, kuhare, konobare, sobarice, animatore, privatne iznajmljivače i sve druge koji kroz svakodnevni angažman u izravnom kontaktu s turistima predstavljaju Hrvatsku.

Poručuje im i da je njihov rad, profesionalnost, uslužnost i osmijeh ogledalo Hrvatske kao destinacije te ih poziva da i kroz situacije produljenog radnog vremena i užurbanog obavljanja radnih zadataka ostanu dosljedni motu da je gost na prvome mjestu i da je uvijek u pravu.

Posebno naglašava i da je sezona visoke turističke posjećenosti velik organizacijski i sigurnosni izazov.

"Umor i nepažnja vozača mogu imati kobne posljedice, pa apeliram da na odmor krećete opušteni, bez nepotrebne žurbe jer najvažnije je stići na željeno odredište bez poteškoća", ističe ministar.

Podsjeća kako i ove godine u turističkim mjestima na Jadranu, u sklopu projekta Sigurna turistička sezona, uz hrvatske policajce patroliraju i njihove kolege iz zemalja iz kojih nam dolazi najveći broj turista.

Turistima, uz oprez na putovanju i želje za nezaboravnim odmorom, poručuje i da vrijeme u Hrvatskoj osim na Jadranu iskoriste i za istraživanje dosad im nepoznatih ljepota u unutrašnjosti zemlje te da uživaju u bogatoj kulturno-povijesnoj baštini, autohtonim gastronomskim delicijama i mnogobrojnim turističkim draguljima.

Današnja poruka ujedno je druga u zadnjih mjesec i pol dana koju je ministar turizma uputio turističkom sektoru i gostima, a prva je bila na kraju svibnja u povodu ulaska u glavnu turističku sezonu ove, kako je tada istaknuo, izazovne turističke godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙