FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze blago ojačale uoči izvješća Bernankea

LONDON, 17. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago porasle, a trguje se oprezno jer ulagači ne žele znatnije mijenjati pozicije uoči izvješća predsjednika Feda Bena Bernankea u Kongresu.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,1 posto, na 1.044 boda, nakon što je i jučer osvojio 0,1 posto.

Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su oko 9,30 sati u plusu između 0,2 i 0,5 posto.

Danas i sutra predsjednik američke središnje banke Bernanke izvijestit će odbore u Kongresu o situaciji u gospodarstvu, pa se ulagači nadaju najavi daljnjeg labavljenja monetarne politike.

No, ako to izostane, tržišta bi se mogla naći pod pritiskom. Tim više što kvartalni poslovni rezultati kompanija nisu impresivni, a svi posljednji makroekonomski podaci ukazuju na usporavanje najvećih svjetskih gospodarstava.

„Dok ne dobijemo jasniju sliku o ključnim gospodarstvima, tržište neće brže krenuti ni u jednom smjeru. Mislim da će u ovakvom okruženju ulagači biti defanzivniji, a pri kraju ljeta odlučivat će trebaju li više ulagati u riskantnije investicije“, kaže Richard Jeffrey, direktor u fondu Cazenove Capital Management.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros ojačao 0,4 posto, na 8.755 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙