FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko primio veleposlanika Republike Indonezije

ZAGREB, 13. srpnja 2012. (Hina) - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Indonezije u Republici Hrvatskoj Agusa Sardjana, a tijekom razgovora istaknuti su dobri bilateralni odnosi te potreba jačanja gospodarskih odnosa, priopćeno je u petak iz Sabora.

Tijekom razgovora istaknuto je obostrano zadovoljstvo bilateralnim odnosima te je izražena želja za nastavkom dobre političke suradnje, ali je istaknuto i da gospodarska suradnja zaostaje za političkim odnosima.

U vezi s time se razgovaralo o mogućnostima proširenja postojeće gospodarske suradnje i povećanja trgovinske razmjene. Interes za suradnju u poslovnim krugovima postoji, potvrdio je indonezijski veleposlanik te najavio posjet izaslanstva hrvatskih gospodarstvenika Indoneziji u listopadu ove godine kao i mogućnost posjeta indonezijskih poslovnih ljudi Hrvatskoj sljedeće godine. Indonezija je, prema njegovim riječima, zainteresirana u prvom redu za hrvatska brodogradilišta i suradnju na području energetike.

U razgovoru je potvrđen i obostrani interes za nastavkom parlamentarne suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙