FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet za četvrtak 28. lipnja

ZAGREB, 27. lipnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak 28. lipnja.

BRUXELLES - Hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović sudjeluje na sastanku čelnika Stranke europskih socijalista (PES) koji se tradicionalno održava pred summit Europske unije.

BRUXELLES - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko sudjelovat će na sastanku Europske pučke stranke (EPP) koji se tradicionalno održava pred summit Europske unije.

BRUXELLES - Čelnici zemalja članica Europske unije okupit će se u četvrtak u Bruxellesu na dvodnevnom summitu na kojem bi trebali prihvatiti pakt za rast i zapošljavanje te razgovarati o prijedlozima za uspostavu bankovne unije, čvršćoj fiskalnoj integraciji i mogućnosti za uspostavu fonda za otkup dugova. Pred europskim čelnicima, među kojima kao promatrač sudjeluje i hrvatski premijer Zoran Milanović, kao okvir za raspravu naći će se dokument koji su pripremili predsjednici Europskog vijeća i Komisije Herman Van Rompuy i Jose Manuel Barroso, šef Europske središnje banke Mario Draghi i šef euroskupine Jean-Claude Juncker.

ZAGREB - Prezentacija rada Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, a u okviru misije i šire političke uloge Parlamentarne skupštine NATO-a.(u 13,30 sati, Dvorana Josipa Šokčevića (Mala vijećnica), Hrvatski sabor, Markov trg 6)

ZAGREB - Britanski veleposlanik David Slinn govorit će na svečanosti zatvaranja britanskog projekta potpore reformi pravosuđa u Hrvatskoj. Uz Slinna govorit će, između ostalih i veleposlanik delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren i predsjednik hrvatskoga Vrhovnog suda Branko Hrvatin. Ovim je projektom britanska vlada u suradnji s hrvatskim vrhovnim sudom i ministarstvom pravosuđa pružila potporu općinskim sudovima u Zagrebu, Rijeci i Splitu u uvođenju radnoga mjesta menadžera sudova. (u 12 sati, Informacijski centar Delegacije EU-a u Hrvatskoj, Trg žrtava fašizma 6)

RIGA, SANKT PETERBURG - Američka državna tajnica Hillary Clinton posjetit će Latviju, a poslije toga otputovati u Sankt Peterburg gdje će se sastati s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom.

Dežurni:

Noć: Neven Leskovar

Prijepodne: Damir Muštović

Poslijepodne: Renata Tomašević

Navečer: Maša Taušan

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙