FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

NEW YORK, 10. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi u blagom su plusu, uoči početka današnjeg trgovanja na Wall Streetu, jer je ulagače ponešto ohrabrila pomoć eurozone španjolskim bankama, no trguje se oprezno zbog slabih podataka iz najvećih svjetskih gospodarstava.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 12,30 sati u plusu između 0,2 i 0,3 posto, nakon što su cijene dionica na Wall Streetu pale tri dana zaredom.

Nešto bolje raspoloženje zahvaljuje se dogovoru ministara financija eurozone o pomoći španjolskim bankama u iznosu od 30 milijardi eura.

Nakon te vijesti prinosi na 10-godišnje španjolske obveznice ponešto su pali, dok su cijene dionica na europskim burzama porasle, nakon četiri dana neprestanog pada.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC bili su u 12,30 sati u plusu između 0,7 i 1,1 posto.

Međutim, ministri nisu postigli napredak u pregovorima oko mogućnosti korištenja sredstava iz kriznih fondova za kupnju obveznica prezaduženih članica tog bloka na tržištu.

Veći rast cijena dionica sprječavaju i zabrinjavajući makroekonomski podaci iz najvećih svjetskih gospodarstava.

Uvoz Kine porastao je u lipnju 6,3 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, što je upola manje od očekivanih 12,7 posto. Premda je izvoz porastao 11,3 posto, nešto više od očekivanja, ulagače su ove brojke zabrinule jer ukazuju na slabost potražnje u Kini.

Ulagači su oprezni i zbog toga što je jučer, izvješćem najvećeg svjetskog proizvođača aluminija Alcoe, počela sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata američkih kompanija.

Rezultati Alcoe u drugom tromjesečju bili su znatno slabiji u odnosu na isto lanjsko razdoblje, no bolji nego što su analitičari očekivali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙