FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Bošnjaci - muslimani u obrani Dubrovnika"

DUBROVNIK, 6. srpnja 2012. (Hina) - "Bošnjaci - muslimani u obrani Dubrovnika 1991. - 1995. godine" - naziv je knjige autora Kemala Tursunovića - Zmaja koja je večeras predstavljena u Dubrovniku.

Knjiga je izašla u izdanju Kulturnog društva Bošnjaka "Preporod" iz Dubrovnika i donosi podatke o Bošnjacima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu u obrani Dubrovnika od 1991. do 1995. godine.

Kako je u prigodi predstavljanja istaknuo autor, knjiga je važna za Bošnjake koji žive i rade u Dubrovniku i koji su sudjelovali u Domovinskom ratu na bilo koji način, ali je važna i za Republiku Hrvatsku, jer govori i o nacionalnoj manjini Bošnjaka koja je dala doprinos u obrani Hrvatske.

Književnik i novinar Mato Jerinić kazao je da ova knjiga pokazuje ono što svi objektivni i dobronamjerni stanovnici Dubrovnika znaju, a to je da su Bošnjaci - muslimani utkani u sve pore života Dubrovnika te su njegov neotuđivi dio i njihova ljubav prema gradu jednako je duboka kao i ljubav Hrvata i ostalih mu stanovnika.

Na promociji su također sudjelovali i Aziz Hasanović, jedan od zapovjednika topništva u Dubrovniku, te Ile Topuzović, zapovjednik Specijalne policije i urednica izdanja Minela Furulija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙