FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Životopis novog guvernera HNB-a Borisa Vujčića

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Novoimenovani guverner Hrvatske narodne banke dr.sc. Boris Vujćić bio je zamjenik guvernera središnje hrvatske banke u zadnja dva mandata, a od 2005. Vujčić je bio i zamjenik glavnog pregovarača u pregovorima Republike Hrvatske s Europskom unijom.

Boris Vujčić rođen je 2. lipnja 1964. u Zagrebu. Diplomirao je 1988. godine na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, gdje je i doktorirao 1996.

Od 1989. do 1997. godine bio je asistent na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, kada je stekao znanstveno zvanje docenta. Kao dobitnik Fulbrightove stipendije 1994./1995. godine pohađao je doktorski studij na Odsjeku za ekonomiju Michigan State University u SAD-u.

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu izvodi nastavu iz monetarne analize, ekonomije rada i međunarodnih financija. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova.

Od prosinca 1996. do imenovanja za zamjenika guvernera HNB-a radi kao direktor Direkcije za istraživanja HNB-a.

Dr. sc. Boris Vujčić imenovan je zamjenikom guvernera Hrvatske narodne banke 15. srpnja 2000. odlukom Zastupničkog doma Hrvatskoga sabora.

Odlukom Hrvatskog sabora od 13. srpnja 2006. godine zamjeniku guvernera Borisu Vujčiću povjeren je još jedan šestogodišnji mandat.

Vujčić je oženjen i otac je troje djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙