FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za petak, 6. srpnja

ZAGREB, 6. srpnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 6. srpnja koje ćemo popratiti fotografijama.

DUBROVNIK - Hrvatska vlada domaćin je sedme međunarodne konferencije premijera, ministara vanjskih poslova i drugih predstavnika država i organizacija iz Europe, Sjeverne Amerike i južnog Mediterana koja će se pod nazivom "Croatia Summit 2012 – Izgradnja države i EU iskustvo" održati u petak i subotu u Dubrovniku. Predsjednik Ivo Josipović u petak poslije podne službeno će otvoriti summit zajedno s predsjednikom vlade Zoranom Milanovićem. Uz hrvatski državni vrh, predsjednika Josipovića, premijera Milanovića i ministricu vanjskih i europskih poslova Vesnu Pusić, na dvodnevnom summitu između ostalih sudjeluju i albanski premijer Sali Beriša, premijer Kosova Hashim Thaci, mađarski premijer Viktor Orban, poljski premijer Donald Tusk, bugarski premijer Bojko Borisov, crnogorski premijer Igor Lukšić, rumunjski premijer Victor Ponta, slovački premijer Robert Fico te glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen.

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o zabavnim i posebnim automatima za igru, kojim se uređuju sustav, vrste i uvjeti priređivanja igara na zabavnim i posebnim automatima, postupak dobivanja i oduzimanja odobrenja za priređivanje igara, način i uvjeti plaćanja poreza na zabavne i posebne automate za igru, nadzor nad priređivanjem igara te kaznene odredbe. Očekuje se da će donošenje novoga zakona pridonijeti znatnom povećanju prihoda lokalne uprave i samouprave i jasnom uređivanju tržišta zabavnih igara po uzoru na rješenja u drugim europskim zemljama (9,30 sati).

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović sastat će se s glavnim tajnikom NATO-a Andersom Foghom Rasmussenom (u 10 sati, Banski dvori). Na sastanku će se razmotriti aktualne teme u NATO-u nakon Sastanka na vrhu održanog u Chicagu u svibnju ove godine, s posebnim osvrtom na obrambene sposobnosti, partnerstva s nečlanicama, koncept pametne obrane i ulogu NATO-a u Afganistanu nakon prestanka operacije ISAF. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (u 11 sati).

ZAGREB - Nastavljaju se pregovori Vlade i sindikata javnih službi o izmjenama Temeljnog kolektivnog ugovora za javne službe. Nakon pregovora u srijedu ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Spomenka Avberšek izvijestili kako su dvije strane približila stajališta oko neisplate božićnice za ovu godinu, neisplati regresa i božićnice za iduću godinu, smanjenju dnevnice sa 170 na 150 kuna, dok sporan ostaje prijedlog vlade o smanjenju koeficijenta za minuli rad s 0,5 posto na 0,3 posto po godini staža. Predstavnici Matice hrvatskih sindikata pak u srijedu navečer i na konferenciji za novinare u četvrtak opovrgnuli su da je postignut dogovor o neisplati božićnice, regresa i jubilarne nagrade. Nova runda počinje u 10 sati u Banskim dvorima, a nakon sastanka su predviđene izjave za medije.

BREGANA - U povodu prvog turističkog vikenda u srpnju kada se očekuje povećani promet turista, ministar turizma Veljko Ostojić, ministar zdravlja Rajko Ostojić te glavni ravnatelj policije Vlado Dominić obići će djelatnike policije i carine te djelatnike "Servisa dobrodošlice" koji djeluje u sklopu Hrvatske turističke zajednice, na graničnom prijelazu Bregana (12,30 sati). Ministar Rajko Ostojić predstavit će letak Ministarstva zdravlja s uputama za hrvatske građane i strane turiste kako se ponašati tijekom velikih vrućina koji, osim na hrvatskom, sadrži upute na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku te će se turistima dijeliti s ostalim promotivnim materijalima Hrvatske turističke zajednice na graničnim prijelazima i turističko-informativnim centrima u turističkim središtima.

ZAGREB - Predstavljanje Leksikona hrvatskih književnih kritičara "Od čitanja do interpretacije", koji portretira 101 kritičara sažimajući tako povijest te književne vrste. Voditelj projekta je profesor Krešimir Bagić, a leksikon su uredile studentice Marina Mađarević, Tea Sesar, Biljana-Valentina Šklebek i Josipa Zečević (19 sati, dvorana I Filozofskoga fakulteta u Zagrebu).

Dežurni na desku FaH-a:

prije podne: Ivana Kutni

poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙