FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oprezno trgovanje

NEW YORK, 5. srpnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas oprezno trgovanje na Wall Streetu, dok se čeka odluka Europske središnje banke o kamatnim stopama, a na smjer tržišta mogli bi utjecati i novi podaci s američkog tržišta rada.

Terminski S&P 500, Dow Jones i Nasdaq indeks bili su u 13 sati u minusu oko 0,2 posto, nakon što se jučer na Wall Streetu nije radilo, zbog obilježavanja Dana nezavisnosti.

U fokusu ulagača je Europska središnja banka, čiji čelnici danas odlučuju o ključnim kamatama.

S obzirom da su najveća europska gospodarstva u recesiji ili na njezinom rubu, analitičari procjenjuju da će ECB srezati ključnu kamatu s 1,0 na rekordno niskih 0,75 posto, kako bi potaknula rast gospodarstava.

Očekuje se i da će Bank of England najaviti novu, treću rundu poticajnih monetarnih mjera.

Na smjer tržišta mogli bi utjecati i novi podaci s američkog tržišta rada.

Najveća američka agencija za zapošljavanje ADP objavit će izvješće o zaposlenosti u privatnom sektoru, a očekuje se da je u lipnju otvoreno oko 105.000 novih radnih mjesta, oko 30.000 manje nego u svibnju.

Uz to, danas će biti objavljeni i redoviti podaci o broju zahtjeva za pomoć nezaposlenima prošloga tjedna.

U očekivanju odluke ECB-a, najvažniji europski burzovni indeksi, londonski FTSE i frankfurtski DAX, bili su oko 13 sati u plusu između 0,3 i 0,6 posto, dok je pariški CAC stagnirao na jučerašnjim razinama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙