FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HTV najgledanija televizija u prvih šest mjeseci u Hrvatskoj

ZAGREB, 4. srpnja 2012. (Hina) - Hrvatska televizija (HTV) najgledanija je televizija u Hrvatskoj u prvih šest mjeseci ove godine te je s 29,67 posto udjela u gledanosti iza sebe ostavila Nova grupu s 29,5 posto te RTL grupu s 21 posto udjela u gledanosti.

Predstavljajući podatke agencije AGB Nielsena, glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević istaknuo je kako su razlog takvom uspjehu promjene koje su se dogodile u sadržaju programa.

Uspjehu je pridonio i prijenos Europskoga nogometnog prvenstva (EURO 2012.), koji je gledateljima donio 150 sati nogometa. Tako je prijenos utakmice Irska-Hrvatska pratilo 68,4 posto gledatelja, Hrvatska-Italija 71,5 posto, a Hrvatska-Španjolska 67,7 posto gledatelja koji su u tom trenutku gledali bilo koji televizijski program.

Preračunato iz podataka o gledanosti u općoj populaciji, utakmice hrvatske reprezentacije gledalo je između 1,1 i 1,5 milijuna gledatelja, koliko je pratilo utakmicu sa Španjolskom.

Sportski su prijenosi pridonijeli i rastu gledanosti Drugog programa HTV-a, koji je u odnosu prema 2011. gledalo 63.000 ljudi više.

Tako je po podatcima HTV prva televizija po gledanosti vikendima te je od 26 vikenda čak 24 vikenda bila najgledanija. Dokumentarni program emitirao je 1271 minutu, ili 89 emisija više, a Dramski program 4733 minute više.

Podatci o gledanosti otkrivaju i kako je sve češće najgledanija informativna emisija na svim trima televizijama bio HRT-ov "Dnevnik u podne", koji je samo tijekom lipnja čak 18 puta bio najgledanija dnevna informativna emisija u Hrvatskoj.

Osim "Dnevnika", emisije HRT-a sa stalnom visokom gledanošću su emisije vlastite proizvodnje, poput "Plodova zemlje" i "Nedjeljom u 2", a emisije "More" i "Dobro jutro" također su povećale gledanost u odnosu prema prošloj godini.

Kovačević je istaknuo kako je HTV još krajem 2011. bio među 13 od više od 50 europskih javnih televizija, a danas je među osam.

"Širokim spektrom emisija javnog sadržaja, njihovom količinom i zastupljenošću, HTV u potpunosti ispunjava ulogu javnog servisa zadanu Zakonom o HRT-u", a istodobno ispunjava i zahtjeve gledatelja, ustvrdio je Kovačević na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja programskih rezultata HTV-a u prvih šest mjeseci ove godine.

HTV će krajem srpnja prenositi i Olimpijske igre u Londonu, koje će gledateljima ponuditi 230 sati sportskog programa.

Među najvažnijim novostima jesenske sheme HTV-a Kovačević je, među ostalim, najavio pokretanje nove emisije vezane uz vanjsku, unutarnju politiku i gospodarstvo te emisije iz kulture "Knjiga ili život", uvođenje obrazovno-informativnog "Dnevnika za mlade" te pokretanje novog kviza "Volim Hrvatsku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙