FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT: Izvor spornog maila je iz HŽ-a

ZAGREB, 11. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija (HRT) potvrdila je danas da su Hrvatske željeznice (HŽ) izvor e-maila, zbog kojeg je bivša ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy podnijela ostavku, ustvrdivši da taj e-mail nema nikakve veze s političkim strankama ni PR agencijama.

HRT je priopćio da je novinar HTV-a Siniša Kovačić u posjedu tog maila iz kojeg se vrlo jasno vidi tko je izvor objavljene informacije i na koji je način došao do nje.

Budući da Kovačić štiti izvor informacija nema namjeru o njemu govoriti u javnosti, napisao je HRT u odgovoru medijima.

HRT navodi kako je HTV vijest o tome da je Mirela Holy mailom molila predsjednika Uprave HŽ Holdinga Renea Valčića za pomoć supruzi stranačkog kolege objavio nakon provjere autentičnosti tog pisma.

Kada je utvrđeno da je mail autentičan, novinari HTV-a kontaktirali su obje strane i vijest je objavljena. Naknadno su u više navrata pozivali Holy i Valčića, no oboje su se odbili očitovati, tvrde u HRT-u.

"Smatramo da je pokušaj pogodovanja u javnom poduzeću afera i pokušaj pogodovanja je priča i uzrok nastalom problemu. Sve što se sada radi i događa je pokušaj skretanja pažnje s te afere", ističe HRT i zaključuje da "odbija biti oružje u bilo kakvim stranačkim ili unutarstranačkim sukobljavanjima".

Holy je danas u Državnom odvjetništvu kazneno prijavila nepoznatu osobu zbog povrede zaštite privatnosti nakon što je u javnosti objavljen njezin e-mail. Medijima je izjavila kako je u toj prijavi izrazila sumnju da je s objavom njezine e-mail korespondencije povezana osobna glasnogovornica Radimira Čačića, Ankica Mamić iz PR agencije IM&C.

Mamić je pak ustvrdila da nikad nije bila u posjedu e-maila koji govori o Holy te da ga nije ni mogla dati medijima.

I Uprava HŽ Holdinga podnijela je danas kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe kako bi se što prije utvrdilo tko je i kako Kovačiću dostavio osobnu elektroničku korespondenciju između Holy i Valčića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙