FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 2. srpnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

MEXICO CITY - Enrique Pena Nieto, kandidat Institucionalne revolucionarne stranke (PRI) i bivši guverner dobio je u nedjelju na predsjedničkim izborima u Meksiku između 37,9 i 38,55 posto glasova čime se nalazi u vodstvu, objavio je središnji izborni institut (IFE). Rezultat predstavnika ljevice Andresa Manuela Lopeza Obradora je između 30,9 posto i 31,86 posto a vladine kandidatkinje Josefine Vazquez Mota, iz Stranke nacionalne akcije, između 25,1 posto i 26,03 posto, rekao je predsjednik IFE-a Leonardo Valdes objavljujući prve službene rezultate. Predsjednički izbori održavaju se u samo jednom krugu. PRI se nada osvojiti većinu i na istodobno održanim parlamentarnim izborima na kojima je približno 79,5 milijuna Meksikanaca biralo 500 zastupnika i 128 senatora. Ako PRI pobijedi i na parlamentarnim izborima, jedna stranka mogla bi imati predsjednika i apsolutnu većinu u parlamentu, prvi put od 1997. PRI je vladala Meksikom 71 godinu sve do gubitka na izborima 2000.

WASHINGTON - Mitt Romney treba bolji tim u predizbornoj kampanji ako želi pobijediti aktualnog predsjednika Baracka Obamu na američkim predsjedničkim izborima u studenom, ocijenio je medijski magnat Rupert Murdoch. "Bit će mu teško pobijediti ako ne izbaci stare prijatelje iz tima i uzme prave profesionalce", napisao je u nedjelju na svom twitter profilu Murdoch, a prenosi Reuters. "Američki izbori su zapravo referendum o Obami, sve drugo je sporedno", napisao je. Nedavna istraživanja javnog mišljenja dala su Obami neznatnu prednost pred Romneyjem.

MOGADIŠU - Somalske vladine postrojbe spasile su četiri strana humanitarna djelatnika koji su držani kao taoci u Somaliji, tri dana nakon što su oteti iz izbjegličkog kampa u susjednoj Keniji, rekao je somalijski vojni zapovjednik u ponedjeljak. "Naše snage spasile su četiri humanitarna djelatnika oteta iz Kenije u noćnoj spasilačkoj operaciji", rekao je pukovnik Abdulahi Moalim. "Neozlijeđeni su i dobrog zdravlja", rekao je on. Njih četvorica radila su za Norveški odbor za izbjeglice. Odbor je odbio komentirati ali su najavili konferenciju za tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙