FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 24. lipnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

BERLIN - Njemački ministar financija Wolfgang Schauble je u razgovoru za časopis Spiegel, čiji su dijelovi objavljeni u subotu, ocijenio potrebnim prebaciti Bruxellesu više nadležnosti. "Moramo prebaciti više nadležnosti Bruxellesu iz važnih političkih domena, bez da države budu u mogućnosti blokirati odluke", rekao je ministar. Mjesecima kancelarka Angela Merkel govori da rješenje europske krize leži u "više Europe"."Buduća Europa neće biti savezna država poput Sjedinjenih Država ili Savezne Republike Njemačke", ocijenio je Schauble. Njemački ministar financija inzistira i na važnosti eura, a upozorio je da bi dezintegracijom eura mnoge stvari mogle biti dovedene u pitanje, od jedinstvenog tržišta od slobode kretanja.

PARIZ - Popularnost francuskog predsjednika Francoisa Hollandea pala je za dva postotna boda na 59 posto, pokazuju rezultati ankete objavljene u subotu navečer na internetskoj stranici lista Journal du Dimanche. Anketu je proveo Ipsos između 14. i 22. lipnja, nekoliko dana uoči i nakon parlamentarnih izbora 17. lipnja na kojima su predsjednikovi socijalisti premoćno pobijedili. Premijer Jean-Marie Ayrault zadržao je popularnost od 65 posto. Hollande je dobio izbore na obećanjima da će spasiti francusko gospodarstvo i uvjeriti Njemačku da je gospodarski rast, a ne isključivo mjere štednje, ključni čimbenik oživljavanja posrnule europske ekonomije.

GAZA - Dužnosnik Hamasa Ajman Taha je rekao u subotu da je njegov pokret spreman poštivati primirje ako ga Izrael poštuje."Hamas i palestinski otpor će poštivati primirje ako okupacijske snage to učine, i to smo rekli našoj egipatskoj braći", rekao je Taha, prenosi AFP. Posljednjih dana Hamas je ponovo ispaljivao rakete na Izrael a izraelsko zrakoplovstvo je napadalo ciljeve u Pojasu Gaze. "Egipćani su tražili od okupacijskih snaga da prekinu agresiju i informirali su nas da su one na to spremne. Rekli smo im da ćemo na mir odgovoriti mirom, ako okupator prekine napade, više neće biti odgovora od snaga otpora", nastavio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙