FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RBA i HAMAG Invest potpisali sporazum o suradnji

ZAGREB, 28. lipnja 2012. (Hina) - Raiffeisenbank Austria (RBA) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest) potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji namijenjen poticanju malog i srednjeg gospodarstva, priopćeno je danas iz RBA.

Temeljna značajka sporazuma je poticanje malog i srednjeg poduzetništva kroz lakšu realizacija kreditnog plasmana na temelju neopozivog i bezuvjetnog jamstva HAMAG-a, u rasponu od 10 do 80 posto iznosa glavnice kredita, ovisno o programu.

Dodatna pogodnost za poduzetnike početnike je i pismo namjere za izdavanje jamstva koje im olakšava pronalaženje povoljnijih izvora financiranja, navodi se u priopćenju.

Sporazum obuhvaća različite potrebe obrtnika i poduzetnika prilikom financiranja tekućeg poslovanja ili novih projekata ulaganja putem jamstvenih programa - poljoprivrednici; novi poduzetnici; likvidnost; inovacije; rast; razna činidbena jamstva.

Član Uprave RBA Mario Žižek kao osnovnu prednost suradnje ističe pružanje mogućnosti kreditiranja i za klijente koji nisu u mogućnosti ponuditi kvalitetno osiguranje za željeni kredit.

Predsjednik Uprave HAMAG Investa Darko Liović smatra kako je od presudne važnosti za pokretanje investicijskog ciklusa u sektoru malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj potpisivanje sporazuma o suradnji sa što je moguće više poslovnih banaka.

Sporazumom između HAMAG Investa i RBA u velikoj je mjeri proširen krug potencijalnih korisnika naših jamstava, kazao je Liović i pozvao poduzetnike i obrtnike da iskoriste prilike koje se otvaraju izdavanjem jamstava HAMAG Inesta te da se s idejama i projektima jave svojim poslovnim bankama ili HAMAG Investu koje će pomoći u njihovoj realizaciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙