FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meksiko: dvogodišnjem dječaku odstranjen tumor veći od njega

MEXICO CITY, 28. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Meksički liječnici dvogodišnjem su dječaku ostranili golemi tumor, veći od njega samoga,. težine čak 15 kilograma, objavio je u srijedu kirurg Jaime Zaldivar, voditelj liječničkog tima koji je obavio uspješnu operaciju u jednoj bolnici u meksičkom glavnom gradu.

"Dječak je težio 27 kilograma kad je stigao u bolnicu, a više od polovice te težine odnosilo se na ozbiljnu, složenu deformaciju nalik tumoru koji se proširio na dio prsnog koša i trbuha", pojasnio je kirurg.

Operacija na Jesusu Gabrielu obavljena je 14. lipnja i trajala je 10 sati, a dječakov oporavak teče zadovoljavajuće, rekao je liječnik.

"Ponovno je počeo hodati, iako mu je to jako teško jer se odviknuo", dodao je Zaldivar, procjenjujući da dječak ima dobre izglede za normalan život. Golema izraslina, prema njegovim riječima, nije bila kancerozna, ali je zbog nekontroliranog širenja mogla ugroziti rad vitalnih organa.

Jesusova majka ispričala je da je njezin sin rođen s tim tumorom, otkrivenim još u trudnoći, i da je već pomislila da neće biti moguće spasiti mu život s obzirom na enormnu veličinu izrasline.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙