FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 27. lipnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

BEJRUT - Tri zaposlenika televizijske postaje koja podržava vlast sirijskog predsjednika Bašara al Asada poginula su u napadu na njihovu redakciju u srijedu ujutro, objavili su sirijski mediji. "Teroristi su podmetnuli eksploziv u sjedište 'al Ikbarije' nakon što su uništili satelitski studio", prenose državni mediji. "Trojica kolega poginula su u tom brutalnom terorističkom napadu", javlja isti izvor ne navodeći pojedinosti o napadu. Sirijski predsjednik Bašar al-Asad rekao je u utorak da je njegova zemlja u pravome ratu i novoimenovanoj vladi dao je zapovijed da sve napore usmjeri na pobjedu protiv ustanika koji se već 16 mjeseci bore za demokraciju,

CHITTAGONG - Pedeset i jedna osoba smrtno je stradala u klizanju terena na jugoistoku Bangladeša, nakon tri kišna dana koja su izazvala poplave i prekinula promet, objavile su u srijedu vlasti. Vojska je raspoređena kako bi pomogla spašavanju u zahvaćenoj zoni, planinskom području Chittagong, kazao je glavni administrator tog područja Sirajul Haq Khan upozorivši da bi se broj stradalih mogao povećati. Najmanje 26 osoba poginulo je u nekoliko klizanja terena i poplavama oko lučke zone Chittagong te u okrugu Cox's Bazar, rekao je Khan. U susjednom okrugu Bandarban, 25 tijela izvučeno je s raznih područja gdje je došlo do klizanja terena, kazao je šef lokalne policije Saiful Ahmed.

COLORADO SPRINGS - Najmanje 32.000 stanovnika evakuirano je iz svojih domova zbog požara koji su se ponovno razbuktali u američkoj saveznoj državi Coloradu, objavile su lokalne vlasti. Požari pokraj nekih od najpopularnijih turističkih odredišta u utorak su se pojačali, zahvatili kuće na rubnim područjima Colorado Springsa, primoravši na evakuaciju i djelatnike akademije vojnog zrakoplovstva SAD. "To je požar epskih razmjera", rekao je načelnik vatrogasne službe Colorado Springsa Rich Brown. U ocjeni mu se pridružio i guverner Colorada John Hickenlooper koji je rekao da je ovo najgora sezona požara u povijesti te savezne države. Od početka požarne sezone poginulo je pet osoba.

SYDNEY - Spasilačke službe uspjele su izvući 123 imigranta s broda koji je u srijedu potonuo stotinjak milja od australskog Božićnog otoka, objavila je australska premijerka Julia Gillard. "Informacije kojima raspolažem ukazuju da su 123 osobe spašene", kazala je, dodajući da su na brodu bile između 123 i 133 osobe. "Brod je potonuo 107 milja sjeverno od Božićnog otoka", kazao je ranije za agenciju France presse glasnogovornik australske službe za pomorsku sigurnost. Imigranti, većinom kurdski, irački i iranski, uobičajeno se ukrcavaju u Indoneziji na brodove koji su često prekrcani i u lošem stanju, kako bi stigli do Australije i u toj zemlji zatražili status izbjeglica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙