FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Jadrankamena spriječili ulazak stečajnoj upraviteljici Anči Bašić

SPLIT, 20. lipnja 2012. (Hina) - Radnici Jadrankamena danas su spriječili ulazak u zgradu poduzeća u Pučišćima na otoku Braču stečajnoj upraviteljici Anči Bašić te joj nisu dozvolili da se odveze vozilom kojim je došla, nakon čega je ona pozvala policiju u Supetru u čijoj je pratnji odvezena u policijsku postaju, a u poslijepodnevnim se satima trajektom vratila u Split.

Sindikalni povjerenik u Jadrankamenu Tonči Drpić rekao je kako radnici Jadrankamena ne priznaju stečajnu upraviteljicu Bašić, jer da ona nastavlja politiku čiji je cilj ugasiti Jadrankamen.

Po povratku u Split Bašić je kazala kako je ranije, preko odvjetnice koja zastupa radnike, najavila da će danas doći u Pučišća kako bi, sukladno stečajnom zakonu, izvijestila radnike o njihovim tražbinama i pitala ih imaju li nekih dopuna za svoja potraživanja za ispitno ročište koje će se održati 12. srpnja.

"Ispred zgrade uprave dočekali su me radnici i mještani i uzvikivali mi da im ne trebaju ni prijave potraživanja, ni ja, ni sud ni Vlada", rekla je Bašić navodeći kako se nakon što joj je onemogućen ulazak u zgradu Uprave Jadrankamena u Pučišćima vratila u vozilo kojim je ondje doputovala.

"Radnici su opkolili vozilo u koje sam ušla, zapriječili ga sa dva vozila i nisu mi dali da se njime vratim. Potom sam telefonom pozvala policiju u Supetru odakle su stigla četiri policajca i u njihovoj sam pratnji otišla u policijsku postaju u Supetru i ondje dala izjavu o današnjim zbivanjima", kazala je Bašić.

Po njenim riječima za vrijeme dok je bila ispred zgrade Uprave Jadrankamena u Pučišćima, a zatim i u vozilu, radnici su joj uzvikivali pogrdne riječi te joj dovikivali da je "lopovica" i "banda".

Sindikalni povjerenik u Jadrankamenu Tonči Drpić je kazao kako je stečajna upraviteljica danas u Pučišća doputovala vozilom koje je dio stečajne mase poduzeća te joj nisu dali da ga više rabi.

"Onesposobili smo to vozilo, skinuli smo mu dvije zadnje gume i sutra ćemo ga smjestiti u krugu poduzeća jer to je naše vozilo", kazao je Drpić.

Po njegovim riječima radnici Jadrankamena ne priznaju stečajnu upraviteljicu Bašić, jer ona, kako je rekao, nastavlja "kriminalnu politiku svojeg prethodnika Ive Bučana" koji je u svibnju dao ostavku na dužnost stečajnog upravitelja nakon što mu radnici nisu dozvolili ulazak u pogone i upravu poduzeća u Pučišćima.

"Cilj te politike, koju sada vodi Anči Bašić, je ugasiti Jadrankamen", kaže Drpić.

Ustvrdio je da je u tu politiku upleteno i čelništvo općine Pučišća jer je načelnika općine Marina Kaštelana stečajna upraviteljica Bašić imenovala za predsjednika odbora vjerovnika poduzeća.

"Načelnik Kaštelan je u sprezi za Brunom Orešarom koji je kupio oko 400.000 četvornih metara površine u Pučićima po cijeni od jedan i pol euro za četvorni metar. Sada se želi to zemljište prenamijeniti, odnosno urbanizirati prostor kako bi se to zemljište prodalo Rusima po cijeni 100 do 200 eura po četvornom metru", kazao je Drpić.

(Hina) xpgas yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙