FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo twinning projekt za akreditaciju agencije za plaćanja u poljoprivredi

ZAGREB, 20. lipnja 2012. (Hina) - U Ministarstvu poljoprivrede obilježen je danas službeni početak IPA twinning projekta "Jačanje kapaciteta hrvatske administracije za akreditaciju agencije za plaćanja u poljoprivredi", vrijednog 222,2 tisuće eura.

Cilj projekta je pružiti potporu Ministarstvu poljoprivrede u uspostavi funkcionalnog sustava za akreditaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi za korištenje poljoprivrednih fondova EU, ističu iz Delegacije EU-a u Hrvatskoj.

Naime, Akreditacija agencija za plaćanja u svim državama članicama preduvjet je za korištenje sredstava poljoprivrednih fondova EU.

Akreditacija je postupak kojim nadležno tijelo (Ministarstvo poljoprivrede) utvrđuje ima li Agencija za plaćanja odgovarajuće unutarnje ustrojstvo i sustav unutarnjih kontrola potreban za upravljanje poljoprivrednim fondovima EU.

Ovim projektom, koji će trajati devet mjeseci, Ministarstvo poljoprivrede će unaprijediti proces pripreme za provedbu Zajedničke poljoprivredne politike.

K tome, projektom će se omogućiti izobrazba stručnjaka Ministarstva kao i ostalih partnera u postupku akreditacije (Agencije za plaćanja u poljoprivredi i Agencije za reviziju sustava provedbe programa Europske unije).

U okviru projekta provest će se uspostava sustava za akreditaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (uključujući pripremu postupaka za akreditaciju, smjernica za pripremu odluke o akreditaciji te izobrazbu o akreditaciji) te uspostava sustava trajnog nadzora akreditacije (uključujući izradu postupaka za nadzor akreditacije te izobrazbu zaposlenika).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙