FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki i hrvatski stručnjaci o cyber kriminalu

ZAGREB, 15. lipnja 2012. (Hina) - Američki stručnjaci za cyber kriminal sastali su se s hrvatskim stručnjacima na tome području, u sklopu inicijative američkog veleposlanstva za jačanjem suradnje dviju država u borbi protiv kriminala na internetu, priopćilo je u petak veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu.

Erica O'Neal iz američkog ministarstva pravosuđa i Marcus Rodgers, direktor forenzičkog programa na sveučilištu Purdue razgovarali su s hrvatskim policijskim službenicima, državnim odvjetnicima, informatičarima, stručnjacima za forenziku i pripadnicima akademske zajednice.

Američki stručnjaci su na tim sastancima naglasili da, što je društvo ovisnije o tehnologiji, to je važnija borba protiv cyber kriminala, navodi se u priopćenju.

Istaknuli su da su ključni kombinirani napori institucije kaznenog progona, vlade, privatnog sektora i akademske zajednice kako bi borba protiv cyber kriminala i kriminalaca bila uspješna, dodaju se u priopćenju američkog veleposlanstva.

Posjet O'Neal i Rodgersa dio je inicijative veleposlanstva SAD-a u Zagrebu kojoj je cilj pomoći Hrvatskoj da razvije kapacitete za borbu protiv cyber kriminala i učinkovito iskoristi digitalne dokaze u sve većem broju kriminalnih istraga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙