FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Spriječen ulazak 38 ilegalnih migranata u Hrvatsku

SARAJEVO, 13. lipnja 2012.(Hina) - Policija u Bosni i Hercegovini spriječila je ilegalni ulazak u Hrvatsku 38 osoba za koje se pretpostavlja da su tamo stigle iz Srbije, potvrdila je u srijedu Služba za poslove sa strancima koja djeluje pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom u Sarajevu, ilegalni migranti koji su preko Hrvatske kanili dospjeti do Europske unije pronađeni su u šumi nedaleko od Banja Luke gdje ih je otkrila lokalna policija.

Nitko od pronađenih emigranata nije posjedovao osobna dokumenta, a tijekom informativnog razgovora utvrđeno je kako je među njima bilo 18 državljana Afganistana, 17 Somalijaca, dva državljanina Alžira te jedan Palestinac.

Nepoznate osobe članove ove skupine dovezle su kamionom u okolicu Banje Luke gdje ih je vozač ostavio kazavši im kako su stigli u Hrvatsku.

Istragom je utvrđeno kako su državljani Afganistana do dolaska u BiH boravili u srbijanskom azilantskom centru u Banji Koviljači, dok je ostatak skupine bio smješten u azilantski centar Bogovađa kod Valjeva.

Svi su potvrdili da su registrirani u postupku azila u Srbiji. Policija trenutačno provjerava njihov status i ukoliko se utvrdi da su doista tražili azil u Srbiji tamo će biti i vraćeni temeljem sporazuma između dvije zemlje o readmisiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙