FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: Hafa "očišćena" od terorista

DAMASK, 13. lipnja 2012. (Hina/AFP) - Sirijske vlasti objavile su u srijedu da je u području Hafe došlo do smirivanja stanja nakon što su režimske snage područje "očistile od naoružanih terorističkih skupina".

Vlasti su "vratile sigurnost i mir na područje Hafe nakon što su ga očistile od naoružanih terorističkih skupina koje su prijetile stanovnicima", navela je agencija Sana, pozivajući se na službeni izvor. Dodala je da su režimske snage protjerale terorističke bande u susjedna sela, gdje su ih ubile ili uhitile.

Vladine snage su u srijedu ponovno bombardirale grad Homs.

"Redovne snage od jutra bombardiraju Homs na koji je palo desetak granata", naveo je Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH) u priopćenju.

Siloviti sukobi su se vodili u Homsu između režimskih snaga i pobunjenika.

Dva civila su ubijena u srijedu u jednom selu u kurdskom planinskom području, blizu turske granice.

U utorak je najmanje 80 ljudi ubijeno u nasilju diljem Sirije, 57 civila i 23 vojnika , prema podacima OSDH-a.

Šef operacija mirovnih snaga UN-a Herve Ladsous je u utorak rekao da u zemlji vlada stanje građanskog rata. Njegove je riječi u srijedu zanijekala Sirija koja je kazala da se bori protiv terorista, izrazivši "iznenađenje" zbog izjave koju je dan ranije dao šef mirovne misije.

"Govoriti o građanskom ratu u Siriji ne odgovara stvarnosti... Ono što se u Siriji događa je rat protiv naoružanih terorističkih skupina", navodi se u priopćenju sirijskog ministarstva vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙