FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva pod pritiskom neće promijeniti stajalište o Siriji

MOSKVA, 31. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Rusko stajalište o Siriji je uravnoteženo i logično i neće biti promijenjeno pod pritiskom, rekao je u četvrtak glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Rusko stajalište je poznato, uravnoteženo je, stalno i u potpunosti logično i nije korektno reći da će biti promijenjeno pod pristikom", rekao je Dmitri Pskov, prenosi agencija Interfax.

Putin u petak putuje u Njemačku i Francusku, gdje je francuski predsjednik Francois Hollande u utorak rekao kako se nada da će uvjeriti gosta da promijeni stajalište o Siriji. "Moramo ga uvjeriti da ne smije dopustiti režimu Bašara al-Asada da masakrira vlastiti narod", rekao je Hollande u utorak.

Rusija je posljednjih dana doživjela kritike jer je u Vijeću sigurnosti UN-a opstruirala rezolucije kojima zapad osuđuje sirijski režim. Moskva također nastavlja isporučivati oružje Siriji unatoč strahovanjima da ga koristi u represiji civilnog stanovništva.

Moskva je u srijedu ocijenila preuranjenom bilo kakvu akciju UN-a protiv Sirije i nazvala "kontraproduktivnim" protjerivanje sirijskih veleposlanika iz zapadnih zemalja nakon masakra u Huli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙