FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 16. svibnja

ZAGREB, 15. svibnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 16. svibnja.

ZAGREB - "Za poduzetništvo. Za zapošljavanje" - tema je ovogodišnjeg Dana poduzetnika, tradicionalnog skupa kojega organizira Hrvatska udruga poslodavaca (HUP). Iz HUP-a ističu kako je namjera ovogodišnjeg Dana poduzetnika pokrenuti konstruktivan socijalni dijaloga oko tako važnih društvenih tema kao što su odnos prema poduzetništvu, inovativnosti, poduzetnički uspjeh, ali i neuspjeh koji se u našem društvu neopravdano doživljava kao osobni neuspjeh i sramota. Uz rezultate istraživanja o poduzetničkoj klimi, HUP će predstaviti svoje prijedloge konkretnih mjera za poboljšanje poduzetničke i investicijske klime koje bi trebali poslužiti kao predložak za definiranje ciljeva i rokova nužnih reformi. Na Danu poduzetnika će, kako je najavljeno, sudjelovati i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić (11,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva gospodarstva i Delegacije Europske unije u Hrvatskoj predstavit će projekt "Praćenje ovisnosti i ranjivosti sustava opskrbe energijom s posebnim osvrtom na sigurnost opskrbe (MODVESS)". Cilj MODVESS projekta je uspostaviti nacionalni model za praćenje sektora električne energije, plina i nafte u Hrvatskoj, kao i ovisnosti, ranjivosti i održivosti energetskog sustava u zemlji. Krajnji korisnik projekta je Ministarstvo gospodarstva, dok je ukupna vrijednost projekta 1,05 milijuna eura (10,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Konferencija za novinare proizvođača sigurnosnih softvera, odnosno antivirusnih programa Kaspersky Lab povodom najave otvaranja ureda za jugoistočnu Europu, odgovornog za Hrvatsku, Srbiju, Sloveniju, BiH, Crnu Goru i Albaniju. Na konferenciji će biti riječi o poslovnim aktivnostima Kaspersky Laba i planovima u regiji, uključujući i hrvatsko tržište (11,00 sati, Matis Absolute Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙