FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongres EFPRE u Dubrovniku

DUBROVNIK, 8. lipnja 2012. (Hina) - Godišnji kongres europskog udruženja tvrtki za zbrinjavanje i preradu životinjskih nusproizvoda EFPRE u Dubrovniku je okupio oko 300 sudionika iz europskih zemalja, a u njegovu radu sudjelovao je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Hrvatska ima visoke standarde o sigurnosti i ispravnosti hrane, čemu je najbolji primjer ovaj kongres koji se po prvi put održava u nekoj od zemalja koja nije članica EU, istaknuo je Jakovina.

Kazao je također kako je posljednjih godina Hrvatska tri puta povećala količine prikupljenih i zbrinutih nusproizvoda životinjskog podrijetla iz prehrambene industrije te da se na tomu i dalje radi kako bi Hrvatska potpuno spremno dočekalo pristupanje EU.

Vrlo je važno kvalitetno skrbiti o ovim nusproizvodima, jer je Hrvatska prepoznata i kao kvalitetna turistička zemlja, naglasio je Jakovina.

Novinare je zanimala budućnost razvoja ribarstva i marikulture u malostonskom zaljevu, posebno s obzirom na prijedlog novog zakona o zaštiti prirode koji takvu proizvodnju ne predviđa u zaštićenim područjima, a Jakovina kaže kako zapreka razvoju ribarstva i marikulturi na području sadašnjeg posebnog rezervata prirode malostonskog zaljeva ne bi smjelo biti te će se konačna zakonska verzija definirati u skladu sa stavovima struke.

Sudionici godišnjeg kongresa EFPRA-e (European Fat Processors and Renderers Association - udruženja tvrtki za preradu životinjskih nusproizvoda i prerađivača masti), koji se održava od 6. do 9. lipnja, raspravljaju o zbrinjavanju životinjskih nusproizvoda te njihovom iskorištavanju u Europi kao obnovljivih izvora energije i nutritivno vrijednih proteina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙