FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kotromanović s iračkim vojnim izaslanstvom

ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Hrvatski ministar obrane Ante Kotromanović primio je u ponedjeljak visoko vojno izaslanstvo Republike Iraka predvođeno generalom zbora Talibom Šagatijem i direktorom Antiterorističke agencije Kamilom Jasimom Al-Sadijem s kojima je razgovarao o aktivnostima međunarodne zajednice u uspostavi stabilnosti i mira u toj zemlji te terorizmu, priopćio je MORH.

Kotromanović je kazao da Hrvatska podupire aktivnosti međunarodne zajednice u uspostavi mira, stabilnosti i demokracije u Iraku te je, osim gospodarske, zainteresirana i za vojnu suradnju.

General zbora Talib Šagati dao je pregled sigurnosnog stanja u svojoj zemlji te istaknuo borbu protiv terorizma kao trenutno najveći izazov Iraka. Naglasio je kako u toj borbi imaju veliko iskustvo te da su dosad odradili više od 1000 protuterorističkih operacija. Objasnio je da je nakon pada režima Sadama Huseina Iračanima ostalo oko 12 milijuna pušaka, što je bitno utjecalo na stvaranje paravojnih i terorističkih skupina.

Šagati je iskazao interes za suradnju dvaju država na području vojne obuke te je također pozvao Hrvatsku i hrvatske proizvođače vojne opreme da sudjeluju u modernizaciji Iračke vojske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙