FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Najmanje 16 mrtvih u napadima u Bagdadu

BAGDAD, 31. svibnja 2012. (Hina/AFP) - U nekoliko bombaških napada, među kojima su bili i napadi autobombom, u četvrtak ujutro u više bagdadskih četvrti poginulo je najmanje 16 osoba, a desetci su ozlijeđeni, po sigurnosnim i medicinskim izvorima.

Najveći broj žrtava stradao je u napadu autobombom u četvrti Šuli, na sjeveru prijestolnice, u kojemu je poginulo najmanje 13, a ranjene su 32 osobe, po dvama medicinskim izvorima.

Najmanje četiri bombe, među kojima i autobomba, eksplodirale su na zapadu Bagdada, u četvrtima Jarmuku, Gazaliji, Amriji i Dori, na jugu.

Druga autobomba eksplodirala je u blizini kuće čelnika ureda premijera Nurija al-Malikija u Jarmuku, ubivši prolaznika, a čelnik je preživio.

Ovo su najgori napadi u Bagdadu od 19. travnja, kada je 17 osoba poginulo, a 106 je ranjeno u prijestolnici i okolici.

Napada je bilo i u drugim krajevima zemlje. U Tikritu, u središtu, jedan je civil poginuo u četvrtak ujutro u eksploziji magnetske bombe, rekao je čelnik operativnog zapovjednog centra.

Blizu Mosula, na sjeveru, u gradu Rabiji ubijen je policajac.

Zadnjih godina nasilje slabi u Iraku, ali je i dalje svakodnevna pojava: 126 osoba poginulo je u napadima samo u travnju, po službenim statistikama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙