FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar turizma Veljko Ostojić u posjetu Španjolskoj

ZAGREB, 4. lipnja 2012. (Hina) - Trendovi i stanje na turističkim tržištima Hrvatske i Španjolske, strategija razvoja turizma, mogućnosti korištenja fondova EU te važnost kontinuiranog obrazovanja kadrova u turizmu bile su glavne teme današnjeg sastanka ministra turizma Veljka Ostojića u Madridu s predstavnicima Svjetske turističke organizacije-UNWTO i španjolskog turističkog gospodarstva, izvijestili su iz Ministarstva turizma.

Ministar Veljko Ostojić od 3. do 6. travnja boravi u službenom posjetu Španjolskoj.

S predstavnicima UNWTO-a, Ostojić je razgovarao i o zakonskoj regulativi s naglaskom na radno gospodarstvo, a riječi je bilo i o mogućnosti organizacije međunarodne konferencije UNWTO-a na temu "Inovacije u turizmu" iduće godine u Hrvatskoj.

Razgovarali su i o destinacijskom menadžmentu, važnosti kvalitetne pripreme strategije razvoja turizma te različitim iskustvima ustrojstva nacionalnih turističkih organizacija i važnosti jačeg uključivanja regionalne razine i privatnog sektora u taj sustav.

Ministru i njegovim suradnicima direktori UNWTO-a predstavili su projekcije turističkih kretanja u svijetu, a razgovarali su i o viznom režimu i njegovom utjecaju na kretanja turista te mogućnostima korištenja novih tehnologija.

Ministar Ostojić informirao je predstavnike UNWTO-a o mjerama i aktivnostima koje Hrvatska poduzima s ciljem produljenja sezone te o pripremi strategije razvoja hrvatskog turizma kao prioritetnom zadatku jer će dati smjernice za razvoj turizma u narednim godinama.

S predstavnicima španjolskog turističkog gospodarstva ministar Ostojić je razgovarao o mogućnostima unapređenja poslovanja između Hrvatske i Španjolske te naglasio da je povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma u fokusu rada Ministarstva turizma. Izvijestio ih je i da će se s tim ciljem iduće godine uvesti diferencirana stope PDV-a od 10 posto za turizam.

Istaknuo je i važnost te potencijale španjolskog tržišta za hrvatski turizam dodajući kako upravo to tržište 'otvara vrata' prema tržištima Južne Amerike.

Kazao im je i da bi do srpnja trebao biti gotov prijedlog operativnog programa rada HTZ-a za iduću godinu, te je pozvao predstavnike španjolskog turizma da se u to uključe svojim prijedlozima.

Predstavnici španjolskog turizma pokazali su interes za modelima udruženog oglašavanja HTZ-a, kao i za zrakoplovni prijevoz te dolaske kruzera prema Hrvatskoj, pri čemu su naglasili da je prepreka još bržem rastu dolazaka španjolskih turista u Hrvatsku trenutna gospodarska situacija u Španjolskoj, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙