FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solistici Jovani Mirosavljević nagrada u Južnoj Koreji

SPLIT, 3. lipnja 2012. (Hina) - Solistica Baleta splitskog HNK Jovana Mirosavljević osvojila je posebnu nagradu Korejske plesne asocijacije na trećem Korejskom međunarodnom natjecanju u suvremenom plesu, koje se od 29. svibnja do 3. lipnja ove godina održalo u Umjetničkom kazalištu Daehangno u glavnom južnokorejskom gradu Seulu, priopćio je danas splitski HNK.

Na manifestaciji koja, po riječima organizatora, ima ambiciju da uskoro postane najpoznatije svjetsko plesno natjecanje, Jovana Mirosavljević izvela je solo točku iz baleta HNK Split "Dodir" koreografa i redatelja Ramija Be'era, te koreografiju "Kayboldum", koju je posebno za ovu prigodu kreirao koreograf Ronald Savković, navodi se u priopćenju.

Natjecanje koje se odvijalo u organizaciji i pod pokroviteljstvom Korejskog plesnog udruženja, Korejskog umjetničkog vijeća, te korejskog Ministarstva kulture, okupilo je natjecatelje iz čitavog svijeta, a u oštroj konkurenciji Jovana se plasirala u žensko finale zajedno s još šest natjecateljica iz Japana, Koreje, Vijetnama i Kine, pa je tako Hrvatska bila jedina europska zemlja koja je imala svoju predstavnicu u završnom dijelu. Finale je održano 2. lipnja.

Jovana Mirosavljević članica je splitskog Baleta od 2009. godine i od tada je nastupila u trinaest baletnih odigravši zapažene uloge kao solistica i članica ansambla. Rođena u Beogradu 1984. početno baletno obrazovanje dobila je u tamošnjoj osnovnoj, a kasnije i srednjoj baletnoj školi Lujo Davičo. Godine 2001. i 2002. školovala se na uglednoj francuskoj Ecole Superieure de Danse de Cannes Rosella Hightower, jednoj od vodećih svjetskih profesionalnih škola za klasični, suvremeni i jazz ples. Od 2001. do 2009. bila je solistica i članica Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, a nastupala je i u glazbenom Pozorištu na Terazijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙