FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Balet splitskoga HNK-a na dva natjecanja u Južnoj Koreji

ZAGREB, 23. svibnja 2012. (Hina) - Solisti i ravnateljica Baleta splitskoga Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) uskoro će sudjelovati na dva važna međunarodna plesna natjecanja u Južnoj Koreji, izvijestio je danas splitski HNK.

Ravnateljica Almira Osmanović bit će članica žirija na Petom korejskom međunarodnom baletnom natjecanju (Korea International Ballet Competition) u Seulu koje će se održati od 8. do 13 lipnja, a na tom će natjecanju nastupiti i solisti splitskoga Baleta Hazuki Tomita i Jassaui Mergalijev.

Na Trećem korejskom međunarodnom natjecanju u suvremenome plesu (Korea International Modern Dance Competition), također u Seulu, natjecat će se pak solistica splitskoga Baleta Jovana Mirosavljević, a natjecanje će se održati od 29. svibnja do 3. lipnja.

Korejsko međunarodno baletno natjecanje pokrenuto je 2007. kako bi se, po riječima organizatora, "mladim talentiranim baletanima iz čitavoga svijeta pružila prilika da pokažu svoje sposobnosti, upoznaju i shvate različite kulture i potraže put ka novim horizontima". Natjecanje se ove godine održava u velikom kazalištu Sangmyung umjetničkog centra. U žiri za klasični balet pozvani su svjetski ugledni baletni umjetnici, među kojima i hrvatska nacionalna baletna prvakinja Almira Osmanović.

Treće Korejsko međunarodno natjecanje bit će pak održano u Umjetničkome kazalištu Daehangno u organizaciji i pod pokroviteljstvom Korejskoga plesnog udruženja, Korejskog umjetničkog vijeća i Ministarstva kulture.

Navodi se da je cilj organizatora da to, danas jedino svjetsko natjecanje u suvremenome plesu, u skoroj budućnosti postane i najpoznatije svjetsko plesno natjecanje.

Ističe se da je sudjelovanje plesača splitskoga Baleta na takvim uglednim natjecanjima prilika za njihovu osobnu profesionalnu promociju i napredak te za promociju njihova ansambla.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙