FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska TV: Asad će u nedjelju govoriti pred parlamentom

BEJRUT, 3. lipnja 2012. (Hina) - Predsjednik Bašar al-Asad obratit će se novome sazivu sirijskog parlamenta kasnije u nedjelju, najavila je državna televizija jedno od rijetkih pojavljivanja u javnosti šefa države kojega je zemlja na rubu građanskog rata, najavile su agencije.

Al-Asad se rijetko pojavljivao u javnosti tijekom 15-mjesečne pobune protiv njegova režima počete mirnim prosvjedima koji su prerasli u sukob s više od 13.000 mrtvih.

U siječnju kada je njegov govor prenosila televizija al-Asad je optužio strane zemlje za "urotu" protiv Sirije i najavio da će "njihov san postati noćna mora. Nećemo dopustiti poraz Sirije što bi dovelo do pada cijele regije", podsjeća agencija AFP.

U svibnju je sirijski predsjednik ustvrdio da je zemlja sposobna "izaći iz krize".

Represija nad prosvjednicima se nastavlja, a u sukobima između vladinih snaga i pobunjenika Slobodne sirijske vojske svakodnevno padaju desetci žrtava unatoč nazočnosti 300 UN-ovih promatrača i prekidu vatre vatre što ga je dogovorio međunarodni izaslanik Kofi Annan, koji je stupio na snagu 12. travnja, no stalno se krši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙