FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovas: dodijeljene nagrade vinarima

LOVAS, 4. svibnja 2012. (Hina) - Na V. županijskoj ocjenjivačkoj izložbi vina – berba 2011., koja je večeras održana u Lovasu nedelako Vukovara, a za koju je prijavljeno bilo ukupno 50 uzoraka vina, dodjeljene su tri zlatne, 13 srebrnih i 16 brončanih plaketa.

Na prigodnoj svečanosti, zlatne plakete dodjeljene su tvrtki "Vino Ilok" iz Iloka za graševinu, te obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima Ivana Poljaka i Elizabete Sabljak iz Lovasa također za graševinu odnosno merlot.

Prema riječima predsjednika Udruge vinogradara i vinara TINTL koja okuplja vinogradare i vinare s područja Tovarnika, Iloka, Nijemaca, Tompojevaca i Lovasa Stjepana Pančića, vina prijavljena za ovogodišnju županijsku izložbu vina su iznimne kvalitete.

Međutim, vukovarsko-srijemski vinari, koji obrađuju ukupno oko 1.600 vinograda, strahuju kako ovogodišnja berba, zbog velikih šteta prouzročenih ove zime na vinogradima, neće biti ni približno takve kvalitete, kazao je Pančić, dodajući kako se na lovaskom području štete u vinogradima od smrzavanja procjenjuju od 30 do 90 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙